Poznejte ruský Petrohrad na tisíc způsobů

Poznejte ruský Petrohrad na tisíc způsobů

Petrohrad je druhým největším ruským městem a patří k turisticky nejnavštěvovanějším destinacím v Rusku. Má tolik obyvatel jako polovina ČR, a jelikož byl přes sto let hlavním městem tehdejšího ruského impéria, památek k vidění je v něm opravdu dost. Mnohé z nich jsou dokonce zapsané na seznam Světového dědictví UNESCO. Vsaďte se, že ruskou kulturu si zamilujete.

Rusko je zejména starším ročníkům vzhledem k historickému vývoji docela blízké. Mnozí prarodiče si ještě dnes vybavují azbuku, rodiče zase vzpomínají na to, jak byla výuka ruštiny zakázaná a jak se pálily učebnice. Dnes se každopádně tento slovanský jazyk už zase vyučuje a děti baví. Je tolik podobný češtině, přesto jiný, v knížkách jsou jim navíc odhalována specifika ruské kultury.

Navštivte osobně všechny petrohradské památky z učebnic

Součástí většiny učebnic ruštiny jsou i kapitoly věnované Moskvě a Petrohradu. Z petrohradských památek je vychvalován zejména barokní Zimní palác s muzeem Ermitáž. Za zhlédnutí ale určitě stojí i Zaječí ostrov či katedrála sv. Petra a Pavla. Žádný z návštěvníků by neměl vynechat také projížďku lodí po řece Něvě s možností obdivovat zdejší úchvatné mosty. Poznávací zájezd do Petrohradu vám ukáže, že v Rusku je všechno velkolepé.

Spojte dovolenou s návštěvou Pobaltí

Rusko je obrovská země, nicméně Petrohrad se nachází nedaleko hranic, a tak cesta není až tak daleká. Mnohé cestovní kanceláře spojují poznávací zájezd Petrohrad s návštěvou dalších měst v Pobaltí a CK REDOK není výjimkou. Vydat se s nimi můžete autobusem i letecky, v rámci jednoho zájezdu lze přitom navštívit spoustu zajímavých severských měst – Stockholm, Helsinky, Puškin, Riga, Vilnius a další.

Jestli už vás dovolené u moře nudí, Paříž, Řím a další notoricky známá evropská města máte zhlédnutá, Rusko vám určitě nabídne neotřelý zážitek. Dýchne na vás úplně jiný svět.

Článek Poznejte ruský Petrohrad na tisíc způsobů byl publikován 20. června 2017 v 21.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...