Air France - jedna z největších leteckých společností světa

Tagy:  Air France, AirFrance

Sponzorované odkazy:

Air France - jedna z největších leteckých společností světa

Obecně o společnosti

Air France, oficiálním názvem Société Air France, správně psáno dohromady AirFrance je francouzská letecká společnost, která patří mezi největší letecké společnosti na světě. Je dceřinou společností skupiny Air France-KLM a členem globální letecké společnosti Skyteam. Sídlo společnosti se nachází v pařížské čtvrti Tremblay-en-France. Společnost AirFrance létá do 32 destinací ve Francii a 146 destinací po celém světě, a to jak za účelem přepravy nákladu, tak i cestujících. Hlavním centrem dění pro AirFrance je pařížské letiště Charlese de Gaulla. Dalšími důležitými letišti jsou letiště v pařížském Orly, Lyon-Saint Exupéry Airport, a Nice Côte d'Azur Airport .

Boeing 777–300ER, autor: Philippe NoretBoeing 777–300ER, autor: Philippe Noret

Vznik a současnost

Air France byla vytvořena v roce 1933 fúzí společností Air Orient, Air Union, Compagnie Générale Aéropostale, Compagnie Internationale de Navigation Aérienne (CIDNA) a Société Générale de Transport Aérien (SGTA). V roce 2003 došlo k fúzi s KLM. Během let 2001–2002 (přesněji duben až březen) přepravila společnost 43,3 milionu pasažérů a měla příjmy v hodnotě 12,53 milard €. V roce 2004 se stala největší evropskou leteckou společností s 25% podílem na evropském trhu a největší ziskovostí na světě.

Letadla

AirFrance používá na krátké vzdálenosti letadla Boeing a Airbus, na krátké vzdálenosti pak letadla Airbus A320.

Airbus A320, autor: Adrian PingstoneAirbus A320, autor: Adrian Pingstone

Sídlo

Hlavní ředitelství společnosti se nachází na letišti Charlese de Gaulla v Paříži, v komunitě Tremblay-en-France a celý komplex se nazývá Roissypôle.Byl postaven v roce 1995 na 130 000 metrech čtverečních. Celý projekt, který stál 137 milionů euro, řídila firma Groupement d'Etudes et de Méthodes d'Ordonnancement (GEMO). Architekty byli Valode & Pistre a hlavními konzultanty Sechaud-Boyssut a Trouvin. Společnost má i své vlastní očkovací centrum pro turisty cestující do exotických zemí. Od roku 2001 je to jediné očkovací centrum ve Francii, které má certifikát mezinárodní organizace pro standardizaci.

Marketing

Co se týká marketingu , nechce zůstávat AirFrance pozadu za ostatními společnostmi. Při vzlétání a přistávání hraje na palubě píseň ‚The World Can Be Yours‘ od Telepopmusik. Pro zajímavost, v roce 1999 hráli takto na palubě The Chemical Brothers. Letušky nemají na uniformách žádné proužky, kapitáni mají na rukávech proužky stříbrné. Uniformy pro AirFrance navrhoval módní návrhář Christian Lacroix.

Kupte si nejlevnější letenky AirFrance na Pelikan.cz

Článek Air France - jedna z největších leteckých společností světa byl publikován 12. prosince 2010 v 00.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Barbora Keprdová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...