Diskuse ke článku Příruční zavazadlo do letadla

Doatz

Napsal/a: Gabriela

Přidáno: 20.03.2011 18.48

Odpovědět

Dobrý den,možná si budete myslet že jsem úplný blbec ale chci mít jistotu.Když půjdu k přepážce check-in co dál?Kufr jim tam mám nechat a oni si ho už sami dají do zavazadlového prostoru nebo jak?A po přistání na letišti mám jít kam pro ten kufr kam?

to Gabriela

Napsal/a: Eva

Přidáno: 20.03.2011 18.52

Odpovědět

Dobrý den, u přepážky Vám kufr odbaví. Zváží, opatří čárkovým kódem a již se o něj nestaráte. Do letadla si ho naloží… po přistání Vám ho i připravý na „běžícím páse“, který najdete pod označením zavazadla. Uvidíte velké ukazatele, nemusíte se ničeho bát. Běžící pásy budou i označeny číslem vašeho letu – a tam si na svůj kufr počkáte a je to…

rada

Napsal/a: Adéla

Přidáno: 06.04.2011 17.23

Odpovědět

Dobrý den,raději se chci ujistit. Můžu mít jako přiruční zavazadlo tuhle tašku? http://tibetvbrne.cz/obrazek.aspx?… 40×30 cm, ucho 110 cm. Děkuji

to Adéla

Napsal/a: Eva

Přidáno: 06.04.2011 17.52

Odpovědět

Ano, určitě. Neměl by to být problém. Já osobně kolikrát lítám s kabelkou – mnohem větší než, co ukazujete na obrázku a pak mám ještě kufřík jako příruční zavazadlo.

Eva

Napsal/a: Adéla

Přidáno: 07.04.2011 07.54

Odpovědět

Možná bych ještě měla říci, že letím s Ryanairem, ale asi to bude většinou stejné. Spadl mi kámen ze srdce, děkuji. Ještě bych se Vás chtěla zeptat ohledně kufru. Nepamatuji si kod zámku (je pořád zamčený), ale mám „fígl“, jak ho otevřít. Ale nevím, jaká je pravděpodobnost, že po mě budou chtít na letišti, abych kufr otevřela. Mohlo by to vypadat, že se kradu do cizího kufru.Letím na Mallorcu. Myslíte, že je možné, abych je po kontrole požádala, zda by mi kufr zamčeli?

to Adéla

Napsal/a: Eva

Přidáno: 07.04.2011 08.12

Odpovědět

Jen se snažte, aby vaše příruční zavazadlo nevážilo příliš kg… Na letišti by váš kufr neměli otevírat. Po odbavení „putuje“ přímo do nákladového prostoru letadla. Kdyby náhodou, stále jim tento problém můžete vysvětlit :)) Pro větší jistotu, aby vám kufr nikdo neotevřel, ho můžete ještě obalit do igelitu. Tato služba je zpoplatněná a provádí se ještě před odbavením zavazadel (také v prostorách letiště).

palubní zavazadlo do USA

Napsal/a: Šárka

Přidáno: 09.04.2011 19.57

Odpovědět

Dobrý den

letím do USA se společnosti Swiss air a nikde se nemohu v češtině dopátrat informací co si mohu zabalit sebou do tohoto zavazadla.Zda je dovoleno třeba nějaké sladkosti pro děti či sušenky atd.Vím že tekutiny nemůžu to snad na palubě dostaneme,ale při devíti hodinovém letu pro dítko sušenky bych mít mohla?

to Šárka

Napsal/a: Eva

Přidáno: 09.04.2011 20.38

Odpovědět

Dobrý den, do USA nesmíte na palubu žádné potraviny, bohužel. Pro děti je to ovšem vyjímka. Raději mějte sušenky nebo pití originál zabalené a nezapomeňte při kontrole zdůraznit, že je to pro vaše dítě! Raději se informujte přímo u této letecké společnosti.

Příruční zavazadlo a notebook

Napsal/a: Patrik

Přidáno: 11.04.2011 19.37

Odpovědět

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda do letadla si můžu vzít příruční zavazadlo a k tomu ještě tašku na notebook? Děkuji

to Patrik

Napsal/a: Eva

Přidáno: 11.04.2011 20.01

Odpovědět

Ano, můžete. Příruční zavazadlo a zvlášť taška s notebookem není problém.

RE: to Patrik

BOB

Odpovědět

dnes jsem volala na letiště a u CSA může být jenom jedno příruční zavazadlo žádná další kabelka!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!! Přečtěte si to na stránkách CSA celkem 8 kg a rozměry 55 …45…25 celkem jenom 115 cm.

Milena

Napsal/a: Milena

Přidáno: 22.04.2011 13.29

Odpovědět

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se mám orientovat ve váze odbaveného zavazadla. Uvádí se 15–23 dle společnosti. Letím do Španělska a společnost s kterou poletím neznám(je to skupina studentů a letenky má škola). Ve škole nám oznámili váhu odbaveného zavazadla 25 kg a příruční 8kg. Kde mám zjistit,kolik opravdu mohu, mám zbaleno asi 22kg v kufru,ale nechci se dostat do potíží, protože na jiných stránkách jsem našla povolenou váhu pouze 20kg. A ještě mohu mít v příručním zavazadle svačinu? Děkuji

Vlastnosti zavazadla

Napsal/a: Pavla

Přidáno: 25.04.2011 14.50

Odpovědět

U příručních zavazadel se vždy informujte na stránkách aerolinek. Parametry často mění, pravidla přitvzují. Na letišti s největší pravděpodobností zavazadlo skutečně zváží, velikost ověří kovová konstrukce. Toto se provádí nejen při odbavování, řada aerolinek toto zavádí už i u bran. Určitě si váhu i rozměry několikrát zkontrolujte, některé společnosti mají hodně vysoké poplatky za dodatečné zavazadlo k odbavení. Navíc pokud by bylo letadlo skutečně plné, nemáte záruku, že vám ho k odbavení budou ochotni vzít.

Ještě lze vypozorovat jednu věc – přístup k odbaveným zavazadlům hodně záleží na aerolinkách, pracovnících u přepážky, obsazenosti letadla a situaci. V období zvýšené pravděpodobnosti atentátů či v období po pokusu o něj jsou kotroly mnohem přísnější, zavazadla určená na palubu mohou být skutečně prohledávána.

Většina nízkonákladových aerolinek již nedovoluje více palubních zavazadel, tzn. že je třeba vše zabalit do jednoho. Notebook a taška jsou proto brány jako zavazadla 2, jedno z nich je tedy nadpočetné. Vždy záleží na společnosti a pracovnících, jak to posoudí. Je určitě lepší neriskovat a vše mít v jednom zavazadle. Dle zkušeností cestujících i prosazované politiky se zdá jako nejpřísnější Ryanair.

Co se týče obalování kufru folií, určitě si obalte kufr k odbavení, ne ale příruční zavazadlo. U bezpečnostní kontroly chtějí často určité věci vyndávat a pokud se jim něco nezdá, mohou vzít prohlídku zavazadla skutečně z gruntu

můžu mít s sebou?

Napsal/a: Pavla

Přidáno: 12.05.2011 17.36

Odpovědět

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli můžu mít v příručním zavazadle (jiné s sebou mít ani nebudu) holítka na holení na jedno použití a sprej proti hmyzu. Děkuji.

RE: můžu mít s sebou?

Pavla

Odpovědět

Dobrý den,

sprej proti hmyzu bez problému, pokud bude ve správně velké nádobě. U holítek by teoreticky problém být mohl, já ho ale nikdy neměla a ani nikdo z lidí kolem mě. To nejhorší, co se může stát, je že Vám je nepovolí a Vy je budeme muset na letišti zanechat.

Taška

Napsal/a: Jiří P.

Přidáno: 03.06.2011 04.31

Odpovědět

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,pokud používám namísto kufru sportovní tašku,která ma velké množství postranních kapes na zip.Dočetl jsem se že by vsechny zipy měly být zamčené. A ještě jedna věc-Musím své odbavované zavazadlo opatřit jmenovkou s adresou,nebo stačí čistě jen čárový kód od zaměstnanců kteří mi zavazadlo odbaví?Děkuji (Letím poprvé,tak proto ty možná usměvné otázky)

RE: Taška

Pavla

Odpovědět

Dobrý den, uzamčení zipů je spíše pro Vás, nesetkala jsem se s tím, že by to někdy řešili. Samozřejmě toto se týká zavazadla na odbavení. Lepší než zamknout zip je případně nechat si zavazadlo zabalit do folie, ochrání to mnohem lépe majetek uvnitř i samotnou tašku – je to obmotané kolem dokola docela důkladně, nikdo se do toho nedostane, pokud to celé nerozpáře. Stojí to zhruba stovku jedno zabalení, na Ruzyni to dělají u odbavovacích přepážek. Co se týče zavazadel na palubu, ta se nesmí balit do folie, zavazadlo musí být snadno otevíratelné v případě kontrol. jen bych k tomu ještě řekla, že někdy se s odbavenými zavazadly zachází docela nevybíravým způsobem, takže do postranních kapes dobře vybrat věci, aby se nepoškodily, ta folie hodně pomůže. Samozřejmě pokud si vezete ručníky a oblečení na pláž, je to asi zbytečné Se jmenovkou je to obdobné, je to důležité pro Vás, ne pro pracovníky letiště.

kleště

Napsal/a: Simona

Přidáno: 11.06.2011 13.46

Odpovědět

Moc prosím o radu. Letím na měsíc do USA k příbuzným. Cestuji pouze s příručním zavazadlem do letadla. Mohu v něm převážet kleštičky (asi 10cm dlouhé) a kovové komponenty na korálkování? Vše je centimetrová velikost. Slyšela jsem totiž zvěsti, že ani hřeben s kovovým držátkem neprošel.

zavazadla velká

Napsal/a: grandson

Přidáno: 20.06.2011 08.56

Odpovědět

Dobrý den, mám dotaz- chci si koupit velký kufr, poletím na dovolenou, ale nevím zda zavazadla jsou omezena pouze váhově, nebo i rozměrově- abych si nekoupil příliš velký kufr, nikde jsem to nenašel, pouze jen váhu. Děkuji. Ps:příruční vím, jde mi jen o velké zavazadlo do náklad.prostoru

Žehlička na vlasy

Napsal/a: vendula

Přidáno: 26.06.2011 21.36

Odpovědět

Dobrý den, vím že je to asi blbost, ale chci se zeptat jestli si do příruční tašky můžu vzít žehličku na vlasy…jelikož se mi nevlezla už do cestovky. Děkuji

letani

Napsal/a: kraskav

Přidáno: 01.07.2011 15.47

Odpovědět

Zdravim mam dotaz kde sezenu ten znovuotviratelny sacek na tekutiny?letim s 2letou dcerou a chci aby mela piti svoje u sebe.

Ryanair - příruční zavazadlo

Napsal/a: Ivana

Přidáno: 07.08.2011 09.50

Odpovědět

Dobrý den, prosím nemáte někdo zkušenost s nadměrným příručním zavazadlem. U Ryanair jsou povolené rozměry 55×40×20 cm. Můj kufřík má 25 cm v místě kde jsou kolečka, takže nejde přimáčknout, na opačném konci má 20 cm. Děkuji, na žádných diskuzích se mi nepodařilo najít odpověď.

Léky

Napsal/a: Pavel

Přidáno: 14.08.2011 12.05

Odpovědět

Dobrý den, letím do Vancouveru přes Londýn a chci se zeptat jestli do příručního zavazadla mohu vzít léky, které pravidelně užívám. Nejsou nutné pro život, ale kdybych je pár dní něměl asi bych měl určité zdravotní potíže. Nechci je dávaz do odbaveného kufru aby mě to v Londýně neztratili. JSou to dvě krabičky. Děkuji za odpověď

Překročení o 4cm v příručním zavazadle

Napsal/a: sphinx

Přidáno: 03.09.2011 20.40

Odpovědět

Dobrý den, mam skořepinový malý kufr, který má rozměry: 53–35–24, bohužel poletím s Vueling airlines a Ryanair, který mají maximum 55–40–20. Prošla jsem všechny možné obchody s kufry a vždy tam byly kufry s větší hloubkou než těch povolených 20cm! Naprosto tedy netuším co s tím :-(

příruční zavazadlo

Napsal/a: Anča

Přidáno: 13.09.2011 19.37

Odpovědět

dobrý den, chtěla jsem se zeptat, cestuji se společností Ryanair a bohužel jen s příručním kufrem, takže si do něj s sebou musím vzít uplně všechno, co bych potřebovala, vím, že na palubu nesmím vzít žádnou vodu ani nic podobného, potraviny, ale jak je to třeba s léky anebo třeba i s makeupem (pudr, řasenka), nechci vyznít jako namyšlená krasavice, jen bych nechtěla chodit, i když jen 5 dní, po Londýně opuchlá a nehezká :) Děkuji

šminky

Napsal/a: M.

Přidáno: 22.09.2011 08.31

Odpovědět

dobrý den, i ja potrebuji nutne vedet jak je to se sminkama v priricnim zavazadle.. makeup, rasenka, odlocovaci mleko.. letime 20hodin..

Běžecký set

Napsal/a: Foofo

Přidáno: 28.12.2011 10.19

Odpovědět

Mám dotaz. Letím do Lisabonu na běžecké závody. Součístí výstroje mám mimo hodinek i hrudní pás na snímání tepové frekvence a na botě senzor na měření vzdálenosti. Mám to dát do kufru nebo do příručního zavazadla? Mám to někomui hlásit? přeci jen je to „elektronika“.

příruční zavazadla

Napsal/a: burilu

Přidáno: 14.01.2012 23.12

Odpovědět

Vidím že se tady moc lidí na to ptá . Tak za prvé záleží s jakou společností letíte každá to má jinak , tady máte přehled společností a pak už stačí popátrat na jejich stránkách a dozvíte se vše potřebné http://www.prg.aero/…d-aerolinek/

Jinak k těm rozměrům nespoléhal bych na nějaké úlevy třeba Aer Lingus ještě zdůraznůjí že 55×40×20 Tyto limity jsou důsledně dodržováné .

Příruční zavazadlo

Napsal/a: V

Přidáno: 27.01.2012 17.01

Odpovědět

Nemáte někdo zkušenost s příručním zavazadlem u wizz air? .. Mám kufr, který je díky kolečkům o 4 cm delší než je povoleno. Mám se bát že mi ho nevezmou?…

Léky

Napsal/a: J:N.

Přidáno: 18.02.2012 10.26

Odpovědět

Dobrý den,chci letět s vnučkou do Egypta.Pícháme růstové hormony.Mám strach(jsou to anabolika),aby nebyly problémy s dovozem.Jak se mám připravit?Díky

RE: Léky

sphinx

Odpovědět

Co sehnat papír od doktora?Napsaný alespoň v angličtině, že jsou to nutné zdravotní věci.

Největší Československá Taxi Služba v Londýně a okolí

Napsal/a: Andretaxi Team

Přidáno: 01.03.2012 17.54

Odpovědět

Nejvetsi Ceskoslovenska Taxi Sluzba v Londyne a okoli, jsme na trhu jiz radu let a nabizime kvalitni, profesionalni a spolehlivy servis za prijatelne ceny.Nejen ze vas spolehlive prepravime kam potrebujete,ale zaroven vam poskytneme spoustu rad at uz se to tyka informaci ohledne cestovani po Londyne, kam se vyplati zajit a co vydet, nakupu, nebo vyletu mimo Londyn ( Winsdor, Stonehenge atd.) pro ktere vam radi zajistime dopravu.

Nabizime:

  • Osobni prepravu na vsechny Londynska letiste
  • Osobni prepravu po UK
  • Chauffeur Services
  • Vyhlidkove jizdy po Londyne
  • Vylety mimo Londyn

Zajistime:

  • Vyzvednutí z příletové haly
  • Pomoc při odbavení na letišti
  • Průvodcovské služby
  • Tlumočnické služby
  • Detske autosedacky a podsedaky
  • Jizdenky na MHD
  • Listky na fotbalova utkani
  • Prohlidky fotbalovych stadionu
  • Lisky do Divadla ci na Muzikal

A mnoho dalsich zajimavych veci

Vyuzijte:

  • Nas nejvetsi vozovy park
  • Disponujeme vozy vsech kategoriji
  • Satelitní navigace a klimatizovana auta samozrejmosti
  • Profesionální a zkuseni řidiči s výbornou znalosti UK
  • Spolehlivost a ochotu nasich ridicu ktery vam vzdy pomohou
  • Ceny od £28

Nevahejte a kontaktujte nas.

Kontaktni info: TEL: 00447511669254 WEB: http://www.andretaxi.com MAIL: andre.transfers@gmail.com SKYPE: andretaxi.com

potravinové doplňky

Napsal/a: Lenka

Přidáno: 08.04.2012 08.36

Odpovědět

Dobrý den, prosím o radu – letím na tři týdny na francouzský Martinique-a nechci si brát jiné zavazadlo než palubní do 5 kg.Myslíte,že v něm mohu mít věci na tři týdny?(lehké plážové oblečení)+potra­vinové doplňky na tři týdny,které jsem zvyklá brát? také nemůžu nikde sehnat sáček na tekutiny o rozměru 20×20 cm,tak nevím jestli je to bráno jako maximum a může být sáček i menší,nebo je to takto striktně vyžadováno ten rozměr…děkuji moc,Lenka

klíče

Napsal/a: Lenka

Přidáno: 08.04.2012 08.44

Odpovědět

A možná ještě jeden úplně blbý dotaz:-), ale mohou být v příručním zavazadle na palubě letadla klíče? děkuji.Lenka

RE: klíče

sphinx

Odpovědět

Vozím stále klíče v příručním a nikdy nebyl problém :)

Dovoz alkoholu ze Španělska

Napsal/a: Zdeněk

Přidáno: 02.07.2012 19.28

Odpovědět

Prosím o radu, jestli se může dovézt ze Španělska bílé víno a v jakém množství?

RE: Dovoz alkoholu ze Španělska

sphinx

Odpovědět

Vždyť Španělsko je EU, žádný problém… ;-)

Antikoncepce

Napsal/a: maja

Přidáno: 20.07.2012 10.52

Odpovědět

Prosím o radu, letím na Rhodos (CK Fischer) a nevím jestli mohu mít v příruční tašce antikoncepci (jedno plátíčko v orig. balení) :-/ kdo poradí?

to maja

Napsal/a: Eva

Přidáno: 20.07.2012 12.41

Odpovědět

Antikoncepce není problém. Pro jistotu si nechte platíčko v originál krabičce. Nemusíte mít strach. :)

Baterky do foťáku?

Napsal/a: Martin

Přidáno: 16.09.2012 13.11

Odpovědět

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli je možné si do příručního zavazadla přibalit kromě fotoaparátu i nabíjecí baterie a nabíječku na ně. Předem děkuji za odpověď.

RE: Baterky do foťáku?

e

Odpovědět

Samozřejmě můžete.

skleněná mísa

Napsal/a: Majka

Přidáno: 17.10.2012 17.02

Odpovědět

Dobrý den, mohu si prosím do příručního zavazadla na palubu dát skleněnou mísu jako dárek? děkuji

šminky

Napsal/a: Lada

Přidáno: 30.10.2012 14.43

Odpovědět

Dobrý den, poletím poprvé tak se zeptam jako blbec. Letím z Polska do Norska, nevíte, jestli by nevadilo mít u sebe šminky? Řasenka, make-up, balzám a tužka na oči. Nerada bych, kdyby mi něco z toho odebrali :-)

víno

Napsal/a: paja

Přidáno: 16.03.2013 18.37

Odpovědět

ahoj, muzu mit v prirucnim zavazadle vino? nechci ho davat do kofru aby se nerozbilo:/

Skleničky

Napsal/a: Libuše

Přidáno: 30.03.2013 13.14

Odpovědět

Poletím do USA a chtěla bych vzít dceři skleničky na víno(vzpomínkový dárek). V případě, že jej dám do zavazadlového prostoru, asi nepřežijí manipulaci s kufry. Smí se do příručního zavazadla…myslí, že NE. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

RE: Skleničky

e

Odpovědět

Ano můžete je dát do příručního zavazadla. Stačí pak jen sdělit, že je to dárek.

tablety-doplněk strvy

Napsal/a: martina

Přidáno: 24.07.2013 22.02

Odpovědět

chtěla jsem se zeptat,kde uložit tabletky-doplněk stravy..letím do egypta…děkuji

Prafem a šminky

Napsal/a: martina

Přidáno: 20.11.2013 21.36

Odpovědět

Dobrý den,tedka poletím jen s příručním zavazadlem,vždy jsem letěla s kufrem chci se zeptat jak je to s parfemem a šminkama(lesky na rty,make up, pudr,řasenka atd)když si to vše dám do uzaviratelného sáčku mužou mi to vyhodit…jednou jak jsem letěla tak mi vyhodili deodorant…Díky za odpověď :-)

RE: Prafem a šminky

e

Odpovědět

Dobrý večer, hlídejte si hlavně u tekutin (parfému) objem lahvičky. Nesmí vám přesáhnout 100 ml. Všechny tekutiny vám nesmí přesáhnout víc jak 100 ml. Proto doporučuji zabalit si např. parfém pouze 30 ml, make up také co nejmenší… s leskem, pudrem a řasenkou by neměl být problém.

léky

Napsal/a: Lenka

Přidáno: 26.01.2014 11.55

Odpovědět

Dobrý den, jak je to prosím s přepravou léků? Letím se sedmiletým dítětem, bere léky na imunitu, a také homeopatika. Jak je to s léky proti bolesti? Případně nosním sprejem. Děkuji za odpověď.

RE: léky

E.

Odpovědět

Léky mějte vždy v originál balení… u některých není od věci mít napsané lékařské potvrzení o jejich užívání. Nosní sprej a jiné tekutiny nesmí celkově překročit 100ml, co se týče letu do USA.

příruční zavazadlo

Napsal/a: Hanka

Přidáno: 02.02.2014 11.56

Odpovědět

Dobrý den, nevím, proč v podobných článcích všichni radí, že je dobré dát maximum věcí do kufru a jen to nejnutnější do příručního zavazadla. Mně se osvědčil a vřele doporučuji zcela opačný postup – do příručního zavazadla co se jen vejde a teprve zbytek do kufru. Relativně často se stane, že kufr pošlou kdoví kam a nerada pak končím v cílové destinaci jen se spodními kalhotkami a pasem :-)

inzulín

Napsal/a: Aleš

Přidáno: 29.06.2014 11.45

Odpovědět

Dobrý den, potřebuji si 2× denně píchat inzulín. Co dělat, abych mohl mít injekční aplikátor u sebe – let trvá 14 hodin

Sladkosti

Napsal/a: Lucie

Přidáno: 26.07.2014 14.19

Odpovědět

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně nějakých sladkostí a sušenek… Kluci v pondělí odlétají do Černé hory a netuším zda si toto mohou zabalit do příručního zavazadla nebo zda to může být pouze v kufru… Balíme a netuším tak prosím o radu… Děkuji Moc Lucie

Sladkosti

Napsal/a: Lucie

Přidáno: 26.07.2014 14.20

Odpovědět

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně nějakých sladkostí a sušenek… Kluci v pondělí odlétají do Černé hory a netuším zda si toto mohou zabalit do příručního zavazadla nebo zda to může být pouze v kufru… Balíme a netuším tak prosím o radu… Děkuji Moc Lucie

Sladkosti

Napsal/a: Lucie

Přidáno: 26.07.2014 14.20

Odpovědět

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně nějakých sladkostí a sušenek… Kluci v pondělí odlétají do Černé hory a netuším zda si toto mohou zabalit do příručního zavazadla nebo zda to může být pouze v kufru… Balíme a netuším tak prosím o radu… Děkuji Moc Lucie

Kabelka

Napsal/a: Aneta

Přidáno: 10.08.2015 19.30

Odpovědět

zdravím Jsou u kabelky uvedeny nějaké rozměry ? Nikde jsem nic nenašla.

RE: Doatz

Napsal/a: Markéta

Přidáno: 31.10.2023 21.35

Odpovědět

Dobrý den,

není žádný problém se ptát, je lepší mít jasno, než se pak na letišti stresovat. Když přijdete k přepážce check-in, opravdu tam necháte svůj kufr. Zaměstnanci letiště se postarají o to, aby byl bezpečně naložen do zavazadlového prostoru letadla.

Po přistání na cílovém letišti budete následovat cedule směřující k výdeji zavazadel (obvykle označené jako „Baggage Claim“ nebo „Výdej zavazadel“). Tam najdete pohyblivý pás, na kterém se objeví vaše zavazadla. Stačí si počkat, až se objeví váš kufr, a pak si ho můžete vzít.

Pokud máte s sebou i příruční zavazadlo, je dobré si předem ověřit jeho povolené rozměry a hmotnost, aby nedošlo k problémům při nástupu do letadla. Pěkný článek o rozměrech zavazadla nejkufry.cz/blog/po­volene-rozmery-hmotnost-a-poplatky-zavazadel/

Diskuze k článku

Aktivní odkazy nejsou v komentářích povoleny