Air Via

Tagy:  letecká společnost, létání, pobyt, dovolená, air via, bulhatsko

Sponzorované odkazy:

Air Via

Rozhodnout se při cestě na dovolenou či poznávací pobyt pro leteckou dopravu je asi nejrozumnějším řešením. Jednak se do požadované stanice dopravíte nejrychleji, nemusíte se starat o ostatní řidiče a provoz na vozovce, sedíte v pohodlí a ještě dostanete jídlo a pití. Pokud netrpíte strachem z létání, není nic, co byste na letecké dopravě mohli odsoudit. Ovšem nabízí se zde otázka, s kým se rozhodnout cestovat, neboť ne všechny volby jsou správné a bohužel by pro vás mohly být i osudové. Jednou z mnoha bezpečných společností, se kterou se bez obav můžete vydat do oblak, je například bulharský dopravce Air Via.

Hned na úvod je dobré sdělit důležitou informaci, a to tu, že je Air Via společností charterovou. Tohoto výrazu se nemusíte nijak děsit, ba naopak. Charterové lety bývají velmi výhodné a levné, aniž by to ubíralo na jejich kvalitě. Je zde tedy veliká pravděpodobnost, že právě u společnosti Air Via narazíte na opravdu akční balíčky, výhodné slevy a nebo last minute letenky.

Sídlo letecké společnosti se nenachází v hlavním městě Sofia, jak by se mohlo zdát, nýbrž v pobřežním městě Varna, které je známé pro svou turistiku. A právě z tohoto důvodu zde aerolinie našla své útočiště. Turisté, kteří se rozhodnou v Bulharsku strávit letní dovolenou tak nemusí do letních letovisek jezdit až ze středu země.

Létejte do Bulharska s Air Via, autor: bulgariaseaviewcomLétejte do Bulharska s Air Via, autor: bulgariaseaviewcom

Co se historie společnosti týče, rozhodně za sebou nemá černou minulost, ba naopak a vzhledem k jejímu vzniku, které se datuje roku 1990, není žádným nováčkem, ale ani seniorem. Původní název aerolinky zní Varna International Airways, což bylo z praktického hlediska zkráceno na VIA. S leteckou společností dnes létají cestovní kanceláře jako BG Tours, Neckermann, TUI, Jetair a Prodintour. Pokud si vyberete zájezd u jedné z nich, máte velkou pravděpodobnost letu právě s Via.

Letová flotila společnosti je vybavena především modely Airbus A320–200, které v roce 2005 nahradily jejich zastaralé předchůdce letouny Tupolev Tu-154M. Od roku 2010 má aerolinie v zásobě také pár kousků Airbus A320–200, které svým cestujícím denně zajišťují bezpečný let i hladké přistání.

Článek Air Via byl publikován 10. ledna 2014 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...