easyJet, další low cost společnost s odlety z Ruzyně

Tagy:  easyJet, lc, low cost, nízkonákladové aerolinky, Praha

Sponzorované odkazy:

easyJet, další low cost společnost s odlety z Ruzyně

Pokud rádi cestujete, easyJet může patřit mezi Vaše oblíbence. Je další nízkonákladovou leteckou společností se zajímavou nabídkou letenek.

Britské nízkonákladovky easyJet

Britská nízkonákladová letecká společnost easyJet má svoji základnu v londýnském Lutonu. Patří mezi zkušenější hráče na trhu, své klienty má již od roku 1995. V současné době obslouží více klientů než jakákoliv jiná letecká společnost s bází ve Velké Británii. Samozřejmě také téměř doslova šlape na paty irskému konkurentovi Ryanair.

EasyJet disponuje flotilou o velikosti zhruba 180 strojů, většinou se jedná o Airbus A319 se 124 sedadly. Dalších 45 letadel bude dodáno.

Destinace, které easyJet nabízí

EasyJet má na svém seznamu 118 letišť a celkem více než 500 linek. Neoperuje pouze v rámci evropského kontinentu, v nabídce jsou i destinace v Severní Africe a západní Asii.

EasyJet létá do všech zemí Západní, Jižní a Střední Evropy, dále do Švédska, Finska, Estonska, Rumunska, Bulharska, z bývalé Jugoslávie pak do Slovinska, Chorvatska a Kosova. Z mimoevropských zemí je pak v nabídce Turecko, Izrael, Egypt a Maroko.

EasyJet v Praze

EasyJet nabízí také několik linek z Prahy. Potěší tak zejména ty, kteří se rozhodnou cestovat do Amsterodamu, Bristolu, Doncaster Sheffieldu, Londýna (letiště Gatwick a Stansted), Lionu, Milana (letiště Malpensa) či Paříže (letiště Charles de Gaulle).

Příruční zavazadla

Snad každého cestujícího využívajícího služeb nízkonákladových aerolinek zajímají příruční zavazadla. EasyJet vyžaduje prakticky standardní rozměry příručního zavazadla, tedy 56 × 45 × 25 centimetrů včetně koleček a dalších přečnívajících částí. Zajímavé však je, že neudává maximální přípustnou hmotnost. Hovoří pouze o tom, že musí být cestující schopen zavazadlo sám a bezpečně uložit do boxů nad hlavami. Dále je možné vzít si jednu igelitovou tašku s předměty nakoupenými na letišti.

Autor: Robert OrrAutor: Robert Orr

V případě překročení uvedených rozměrů mohou pracovníci požadovat po cestujícím uhrazení poplatku za odbavení tohoto zavazadla. Výši poplatku však sdělí až na místě, ten je třeba uhradit pouze platební kartou. V případě neuhrazení tohoto poplatku mohou aerolinky odmítnout přepravit cestujícího bez nároku na jakékoliv náhrady. Tento detail je třeba mít na paměti.

Zavazadla k odbavení

I u zavazadel k odbavení je třeba dbát zvýšenou pozornost. Za každý kilogram nad limit 20 kg se účtuje 320 korun. Základní poplatek za zavazadlo je 300 korun při rezervaci pře internet, na letišti pak dvojnásobek.

Článek easyJet, další low cost společnost s odlety z Ruzyně byl publikován 20. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...