Perfektní dovolená? Pomůže praktický průvodce

Perfektní dovolená? Pomůže praktický průvodce

Dokážete se ztratit i prstem na mapě a v hodinách zeměpisu vás nejvíc trápila filosofie nad bílou zdí? Při výběru perfektní dovolené se často ukáže, že většina z nás neví o oblíbených dovolenkových destinacích skoro nic. Většinou skončíme u přibližného určení polohy a v případě hlavních měst už raději rychle měníme téma. Pyramidy v Egyptě, jakože med v Turecku, divné bílé domky na kopcích v Řecku a spousta ropy i peněz v Dubaji. Hodiny zeměpisu se opravdu vyplatily. Zjistěte si při výběru dovolené více informací, možná budete překvapeni, o kolika fascinujících zemích jste neměli ani ponětí.

Počtvrté do Egypta

Při výběru dovolené samozřejmě nemusíte studovat všechny země světa, byť by to možná bylo zajímavé. Narazili byste třeba na takové, jejichž název by se hodil spíš pro kloubní výživu. Ano, Eritrea je opravdu stát ležící ve východní Africe. Raději se ale zaměřte na vám známé destinace. Nemusí to být zrovna Tunisko, o kterém už jste třikrát říkali, že znovu už nikdy. Zamyslete se. Určitě existuje země, jež vás vždycky něčím fascinovala. Možná je právě teď čas koupit letenky. Nebo si aspoň zjistit něco víc.

Nikomu z nás se asi moc nechce brouzdat hodiny po internetu a snažit se poskládat dokonalý, všeříkající medailonek o konkrétní zemi, což je pochopitelné. Skvělým způsobem, jak si ušetřit čas i nervy, jsou cestovatelské srovnávače. Stačí zadat kdy, kam a co byste chtěli jíst a srovnávač vám ihned představí vaši potenciální budoucí dovolenou. Patříte-li mezi ty, jejichž koníčkem zeměpis není, zkuste praktického průvodce. Prozradí mnohem víc, než na jakou stranu se točí voda v umyvadle.

Potápění nebo motorky?

Pláž na ostrově Zanzibar, foto: Matthias KrämerPláž na ostrově Zanzibar, foto: Matthias Krämer

Určitě se dozvíte i praktičtější informace než o měně a hlavním městě. Například o kultuře dané země, administrativních náležitostech i povinném očkování. Zjistíte třeba, že v Austrálii je právě 20 °C. Průvodce pro Zanzibar zase osvětlí, proč si zde půjčit motorku. Jste-li milovníkem adrenalinu, jistě vás potěší projížďka džípem, potápění, mečoun k večeři nebo jiné zajímavosti v Tanzánii.

Při výběru dovolené zkuste mířit dál než tam, kde vám ještě naservírují pizzu a hranolky k obědu. Krásné léto nemusí nutně znamenat evropský hotel uprostřed Afriky. Nebojte se poznat opravdovou exotiku. Objevujte nové kultury. A hlavně si prostudujte průvodce.

Článek Perfektní dovolená? Pomůže praktický průvodce byl publikován 9. dubna 2019 v 11.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...