Air Italy - cestujte nízkonákladově

Tagy:  letecká společnost, air italy, cestování, létání, itálie, letadla

Sponzorované odkazy:

Air Italy - cestujte nízkonákladově

Leteckých společností dnes opravdu není málo a obyčejný ,,smrtelník" může mít často problém, se rozhodnout pro tu správnou a nebo odhalit aerolinii, které je lepší se obloukem vyhnout. Pakliže i vy někdy tápete, zda se vydat s tímto či jiným dopravcem, nechte se inspirovat dalším zápiskem o kvalitní letecké společnosti, kterou je Air Italy.

Air Italy určitě patří k těm mladším leteckým společnostem, neboť byla založena teprve 29. května roku 2005. I přesto, že nemá letitou historii, má poměrně slušné zkušenosti, pro které se nemusíte bát s Air Italy odcestovat i do vzdálenějších končin. Co vás jistě může potěšit je fakt, že letecká společnost patří k těm nízkonákladovým, nabízí tak lacinější letenky, než většina dopravců této doby. První let společnosti byl uskutečněn na trase Turín – Budapešť, která byla více než úspěšná a proto dala aerolinii podnět k dalším, neméně úspěšným, cestám.

Firma není vlastnictvím pouze jednoho subjektu, vlastní ji celkově tři společníci a to ze 40 procent BV Asset Management, z dalších 40 procent Giuseppe Gentile a dále pak z 20 procent firma Pathfinder. Aby mohla aerolinka poskytovat ještě výhodnější a méně nákladné letenky, založila roku 2007 další pobočky pod názvem Air Polska a Air Egypt, jež se staly velmi prosperujícími a výhodnými. Svou ústřední základnu má nízkonákladová společnost v Gallarte a další pak v Turíně, Veroně a Malpense v Miláně.

Cestujte nízkonákladově, autor: airplane-picturesCestujte nízkonákladově, autor: airplane-pictures

Dnes má aerolinie na 400 zaměstnanců, což je poměrně slušný počet potvrzující dobré pracovní nasazení a odpovídající výsledky, přičemž v produktivním roce 2007 vykázala čistý zisk 113,7 miliónu eur, což znamená čistý nárůst 109 procent oproti předchozímu roku. Během několika málo měsíců své existence přepravila společnost okolo 9 milionů cestujících, přičemž dnes jsou počty dvojnásobné, ne-li trojnásobné.

Air Italy patří v Itálii k nejoblíbenějším leteckým společnostem, neboť se vyznačuje dochvilností, komfortem a navíc velmi výhodnými cenami na trhu, jež na apeninském poloostrově prakticky nemají konkurenci.

K letecké flotile Air Italy a 10ti letounech patří například Boeing 737–300, Boeing 737–500, Boeing 737–700, Boeing 737–800, Boeing 757–200, Boeingy767–200ER a také Boeing767–300ER.

Air Italy se nespecializuje pouze na Evropu, nabízí lety celkem do 26 destinací Evropy, Ameriky, Asie a také Afriky. V Evropě převládají především italská města, v Africe je to pak Cape Verde, Eritrea, Keňa, Madagaskar, Mauricius, Súdán, Tanzanie a Zanzibar. V Americe můžete s Air Italy navštívit Aruby, Guadelope a Brazílii a Asie nabízí Maledivy a Spojené arabské emiráty.

Článek Air Italy - cestujte nízkonákladově byl publikován 26. prosince 2013 v 12.00 v rubrice Společnosti a Letadla. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...