Létání v těhotenství

Tagy:  létání, těhotenství, miminko, kojenec, dítě, děti, létání s dětmi, létání v těhotenství

Sponzorované odkazy:

Létání v těhotenství

Čekáte miminko? Chystáte se na dlouhý či krátký let? Nejste si jistá, zdali můžete vycestovat v těhotenství? Na všechny tyto otázky vám zodpovíme v následujících řádcích.

Cestování v těhotenství, autor: Ernst VikneCestování v těhotenství, autor: Ernst Vikne

Těhotné ženy

Je velice důležité, abyste se nejen vy sama, ale i vaše dítě cítila při letu bezpečně a pohodlně. To samozřejmě platí pro nastávající maminky dvojnásob.
Víte, jaké jsou obecné předpisy pro těhotné ženy, které cestují letadlem? Většina leteckých společností přepravuje ženy do 28. týdne těhotenství. Nebudete k tomu potřebovat žádné lékařské potvrzení a schválení k letu. Ovšem najdou se i takové letecké společnosti, které z bezpečnostních důvodu budou po vás podepsané potvrzení od lékaře vyžadovat. Proto je důležité ještě před tím než letenku zakoupíte, informovat se o obecných předpisech dané letecké společnosti.
Pokud si letecká společnost toto potvrzení vyžádá a vy jej nebudete mít, nebudete z bezpečnostních důvodu vpuštěna na palubu letadla a přijata k letu.
Mezi 28. a 36. týdnem těhotenství požaduje každá letecká společnost potvrzení od lékaře. Proto buďte předem připravená.
Těhotné ženy, které jsou ve 36. týdnu a více bohužel vycestovat nemohou. Proč? V této době hrozí riziko předčasného porodu a z bezpečnostních důvodů nejen vašeho dítěte, ale i vás samotných, letecké společnosti v tomto stádiu gravidity nepřepravují.

Těhotné ženy a ženy s dětmi jsou odbaveni přednostně, autor: Eva ArnicanováTěhotné ženy a ženy s dětmi jsou odbaveni přednostně, autor: Eva Arnicanová

Cestování s dětmi

Pokud cestujete s miminkem nebo menším dítětem, nemějte strach. I o ně bude během letu velice dobře postaráno. Letecké společnosti nabízejí komfortní a bezpečné služby i těm nejmenším cestujícím. Pokud cestujete s kojencem, tedy s děckem, které nedosáhlo 2 let, máte cestování levnější. Děti do 2 let mají letenku zdarma, platíte přibližně 10%. Kojenci nemají vlastní sedačku a vždy musí cestovat s doprovodem. Během vzletu a přistání musí děti sedět na klíně rodičů a být společně připoutání bezpečnostním pá­sem.

Cestování s kojencem, autor: Eva ArnicanováCestování s kojencem, autor: Eva Arnicanová

Dobrá rada

Pokud cestujete v době těhotenství, bude lepší když palubní personál s vaším stavem seznámíte. Letušky vám zajisté dopřejí lepší péči a tolerantnost a při odbavení vás mohou vzít přednostně. Pro delší lety je dobré vybrat spíše noční let. Pokud cestování dobře snášíte, let vám rychleji uběhne a pěkně se prospíte. Pokud to letecké společnosti dovolují, vezměte si s sebou pro jistotu něco malého k jídlu. V době těhotenství máte větší potřebu k jídlu a k pití. Dodržujte pitný režim po celou dobu letu.
Šťastnou cestu nejen vám, ale i vašemu miminku.

Článek Létání v těhotenství byl publikován 2. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...