Celoroční cestovní pojištění

Tagy:  pojištění, celoroční pojištění, krátkodobé pojištění, cestování

Celoroční cestovní pojištění

V dnešní době stále více lidí cestuje nejen po České republice, ale i mimo ní. Pokud plánujete cestu do zahraničí, nezapomínejte na to nejdůležitější, na vaše zdraví. Včas si sjednejte cestovní pojištění.

Cestování

Ať už se rozhodnete cestovat na krátkou nebo delší dobu, je dobré se nechat pojistit vůči celé řadě událostí. Nikdy nevíte, co se vám může přihodit – úraz, ublížení třetí osobě, náhlé onemocnění apod. Nebýt pojištěn je opravdu velké riziko, sumy, které musíte za ošetření v zahraničí zaplatit, jsou opravdu velmi vysoké. Cestujete-li pravidelně a často, zvažte celoroční cestovní pojištění, které se vám vyplatí.

Jak se pojistit

Sjednat cestovní pojištění můžete snadno v klidu a pohodlí domova. Pomocí internetu snadno a rychle uzavřete pojištění. Výhodou je, že lze sjednat i v době, kdy už budete dávno v zahraničí (v případě, že si na pojištění vzpomenete až v cizině). Online formulář máte vyplněný během několika minut a částku za pojištění snadno uhradíte pomocí internetového bankovnictví, příkazem k úhradě nebo platební kartou.
Základem cestovního pojištění do zahraničí je úhrada léčebných výloh včetně potřebného zajištění na místě v případě potřeby lékařské pomoci v zahraničí.
Jedná se o smluvní vztah mezi pojišťovnou a pojištěncem. Základem jsou vaše osobní údaje (občanský průkaz), popř. doložení osobních údajů dalších pojišťovaných osob.

Cestovní pojištění

Najít cestovní pojištění můžete snadno na internetu. Na co si ovšem musíte dát pozor je v první řadě pojistné limity pro léčebné výlohy, do nichž jsou zahrnuty nejrůznější úkony od převozu, přes ošetření až po podávání léků.
Kreditní karta je využívána k platbě za produkty a služby, ale také ji můžete využít k cestovnímu pojištění. Ano, cestovní pojištění je součástí některých kreditních karet. Prostřednictvím těchto služeb jste pojištěni nejen vy, ale i ostatní rodinní příslušníci. Záleží pouze na typu kreditní karty, díky které docílíte odlišné pojistné částky a řadu přidružených služeb.

Destinace

Důležitou roli hraje destinace, do které máme namířeno. Do Evropy, severní Ameriky, nebo snad do Austrálie? Do Evropy je doporučováno vyjíždět s limitem do dvou milionu korun, naopak do mimoevropských zemí by mělo být nejméně tři miliony korun.

Buďte na sebe opatrní!

Článek Celoroční cestovní pojištění byl publikován 18. listopadu 2018 v 08.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...