Thajský ostrov Phi Phi a nedaleké Krabi. Co dovedou nabídnout?

Thajský ostrov Phi Phi a nedaleké Krabi. Co dovedou nabídnout?

Pokud bychom udělali soupis nejvyhlášenějších míst Thajska, rozhodně zde nesmí chybět dvě naprosto unikátní lokality. O jaké se jedná? V obou případech se jedná o ostrovy. Tím prvním je Phi Phi, a tím druhým je vyhlášená turistická destinace s názvem Krabi. V obou případech máte jako turisté mnoho možností, jak krásy daných ostrovů poznat. Společně se podíváme na to, co přesně zde budete moci vidět.

Ostrov Phi Phi

Zajímavostí je, že pod názvem Phi Phi je označeno větší souostroví, kterému však zcela přirozeně dominuje právě Ko Phi Phi, tedy ostrov jako takový. Pokud máme být konkrétní a vyjmenovat turistická lákadla, neměli bychom zapomenout na rok 2000 a film Pláž. Právě ten se v tomto místě natáčel a vy jako návštěvníci máte možnost projít se i vykoupat se právě na té pláži – Maya Bay, kde byl i Leonardo di Caprio. Určitě to ale není jediné lákadlo. Jelikož je ostrov omýván dokonale čistou vodou Tichého oceánu, přijdou si na své také milovníci podvodního života. Pokud nejste přímo vyznavači klasického potápění, nemusíte zoufat. Stejně tak můžete vyzkoušet i běžné šnorchlování, při kterém také uvidíte mnoho z nádherných podvodních krás tohoto místa.

Vyrazit můžete také do přírody a obdivovat nádhernou faunu a flóru. Pokud přijedete v době, kdy skončilo období dešťů, můžete si být jisti, že příroda ožívá nejvíce. Celé souostroví Phi Phi se nádherně zbarví do zelené barvy, a to právě díky bujné vegetaci, která zde roste. Celý ostrov tak dostává vcelku unikátní nádech. Na co dále nesmíme zapomenout, to je i možnost vydat se na dobrodružnou cestu, která bude spojena s prozkoumáváním různých soutěsek, nebo třeba s pohledy z mnoha strmých útesů. I toto jsou lákadla na souostroví s názvem Phi Phi, které patří mezi jedno z hlavních thajských lákadel.

Ostrov Krabi

Čím je tento ostrov charakteristický? Rozhodně tím, že se jedná o jednu z nejvyhlášenějších turistických destinací. Lidé sem často jezdí i proto, že si budou moci naplno vychutnat komfort místních hotelů, nebo krásy místních pláží. Jde jednoduše o letovisko, které má vysokou úroveň. Pokud vás kromě odpočinku zajímají i možnosti poznání, potom byste si neměli nechat ujít hlavně četná vápencová skaliska, která doslova ční z vodní hladiny do prostoru. Jedním z nejvyhlášenějších míst je Railay beach, což je pláž s mohutným skaliskem v popředí.

Z pláže se ale můžete vydat i pod vodní hladinu, kde budete moci pozorovat nejenom hojnou populaci ryb, ale nadchnou vás také krásné korálové útesy. Ne nadarmo je Krabi považováno za lokalitu, kterou aktivně vyhledávají začínající i zkušení potápěči z celého světa. A pokud nechcete zůstávat pod vodou, nemusíte. Můžete se vydat na procházku po ostrově, který nadchne hlavně panenskou tropickou přírodou, kterou charakterizuje jak bujná vegetace, tak samozřejmě i mnoho zajímavých živočichů. Vše lze doplnit také odpočinkem na plážích se zlatavým pískem, který je omýván vodou z Andamanského moře. I toto patří rozhodně k hlavním lákadlům, která si můžete na ostrově Krabi užít.

Pár dní rozhodně nestačí

Je jasné, že možností trávení volného času je více než dost, a to jak těch aktivních, tak těch relaxačních. V obou případech musíme jasně říci, že čím bude dovolená na ostrovech Phi Phi a Krabi delší, tím lépe. Pokud nechcete, aby vám cokoliv uniklo a měli jste možnost podívat se i do okolí, můžete zvolit různé osvědčené nabídky cestovních kanceláří, které se na tuto lokalitu začínají soustředit stále aktivněji. Není se čemu divit, jelikož poptávka vzhledem k zajímavostem rok od roku roste. A to i proto, že finanční dostupnost Thajska je stále větší a vyrazit už není takový problém.

Článek Thajský ostrov Phi Phi a nedaleké Krabi. Co dovedou nabídnout? byl publikován 26. dubna 2017 v 14.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...