Kdy nakupovat ty nejvýhodnější letenky?

Tagy:  létání, dovolená, pobyt, dovolená, zájezd, akční letenky, last minute, prosinec, leden

Sponzorované odkazy:

Kdy nakupovat ty nejvýhodnější letenky?

Cestování je jednou z nejzábavnějších věcí na světě. Poznávání nových krajin baví mladé lidi, studenty, seniory, ale také rodiny s dětmi. Není tedy divu, že se každý snaží co nejvíce ušetřit na nákladech za cestování, které nebývá nejmenší. Raději si připlaťte za kvalitní ubytování a luxusní výhled, než abyste zbytečně vyhazovali peníze za předražené letenky. Kdy ale pořizovat letenky, aby vás vyšly co nejlevněji? Máme pro vás pár skvělých tipů, díky nimž ročně ušetříte tisíce korun.

Last minute – kdy jsou výhodné?

Již několik let trhem proudí fenomén jménem last minute letenky. Jedná se o letenky, které koupíte takzvaně na poslední chvíli. Samozřejmě, čím „narychlo“ jsou letenky pořízeny, tím rychleji se musíte sbalit a vyrazit na cesty. Obnáší to dokonce takové akce, kdy jeden večer letenky pořídíte a druhý den ráno odlétáte do vybrané destinace. V takových případech jsou letenky velmi výhodné, neboť se letecké společnosti a cestovní agentury snaží zaplnit zbývající volná místa v letadlech. Nicméně ne vždy jsou last minute letenky tolik akční. Často obsahují nepřímé poplatky, díky nimž se cena dostane na podstatně vyšší cenu. Last minute letenky si proto vždy pořádně prověřte a nabídku prostudujte.

Autor: dronepicrAutor: dronepicr

Nakupujte dlouho dopředu

Naopak oproti last minute letenkám se na trhu objevují akční letenky na několik měsíců dopředu. Možná si ještě dnes nejste vědomi, zda vám zaměstnavatel poskytne dovolenou a ani nevíte, v jaké termínu chcete k moři nebo na prodloužený víkend jet, avšak čím dříve letenky pořídíte, tím levnější a výhodnější budou. Nebojte se letenky koupit půl roku dopředu, jistě na nich ušetříte tisíce korun a navíc budete mít jistotu dovolené.

Rozhoduje cena, ne destinace

Většina lidí při výběru dovolené vybírá destinaci a následně až letenky a cena je přitom druhořadou záležitostí. Samozřejmě, pakliže se chcete podívat do Dominikánské republiky a nikam jinam, pak se přirozeně budete rozhodovat dle destinace. Pokud je vám ale poměrně jedno, jestli se v létě s dětmi vypravíte do Itálie, Chorvatska nebo na řecké ostrovy, pak nechejte primárně rozhodnout cenu. Podívejte se na akční letenky a na nabídky nízkonákladových společností, kde již dnes seženete letenky do oblíbených turistických destinací za senzační ceny. Následně je na vás, jaké ubytování zvolíte a zda se z letiště budete ještě dopravovat například na jiný ostrov.

Létejte nízkonákladově

Jestli někdo nabízí vskutku levné letenky, pak jsou to beze sporu nízkonákladové letecké společnosti. Sledujte pravidelně internetové stránky společností EasyJet, Wizzair nebo Student Agency a létejte do evropských destinací již od neuvěřitelných 499 korun.

Článek Kdy nakupovat ty nejvýhodnější letenky? byl publikován 8. ledna 2017 v 14.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...