Spojte cestu do Itálie s výletem do Chorvatska

Spojte cestu do Itálie s výletem do Chorvatska

Láká vás návštěva Chorvatska, ale jsou vám proti srsti klasické české letní autobusové výpravy do turistických středisek a týdenní povalování u moře?

Začátek podzimu je pro objevování této země ideální. Protože už bude příjemnější počasí, můžete strávit více času chozením po městech a prohlížením památek. Zároveň tu narazíte na mnohem méně zahraničních návštěvníků než v sezóně.

Do Chorvatska trajektem

Návštěva Chorvatska se dá pojmout i netradičně a spojit ji lze například s cestou do Itálie. Odtud se do chorvatských měst můžete vydat na jedno nebo několikadenní výlet trajektem.

Kromě toho, že strávíte alespoň krátký čas v Chorvatsku, si užijete i samotnou plavbu. Během zhruba desetihodinové cesty můžete odpočívat v kajutě nebo na palubě, kochat se výhledem na moře nebo se občerstvit v restauraci. Výhodou cestování trajektem je, že se je možné po palubě libovolně pohybovat – podobně jako například v hotelu.

Pokračujte dál autem

Trajekty do Chorvatska vyplouvají z například z italského Bari nebo Ancony. Z Bari se lze dostat do Dubrovniku, chorvatského města označovaného jako „Perla Jadranu“. Z Ancony vás trajekt přepraví například do Splitu, Zadaru nebo do města Stari Grad na ostrově Hvar. Odtud lze pak po moři opět pokračovat například do Splitu.

Na trajektu si lze samozřejmě nechat přepravit i osobní vozidlo. Takže pokud míříte do Chorvatska na několik dní, můžete navštívit například i další města na Makarské riviéře, jako jsou Omniš nebo Baška Voda.

Stejně tak je možné koupit si pouze jednosměrnou jízdenku a vrátit se zpět do Česka právě přes Chorvatsko. Prohlédnete si tak více míst, zároveň přitom celý itinerář výletu zůstane pouze na vás a nebudete se muset řídit žádnými dalšími jízdními řády.

Článek Spojte cestu do Itálie s výletem do Chorvatska byl publikován 10. září 2016 v 04.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...