3 tipy, kam zaletět v lednu - hurá za teplem!

Tagy:  létání, dovolená, pobyt, zájezd, exotika, exotická dovolená, relax

Sponzorované odkazy:

3 tipy, kam zaletět v lednu - hurá za teplem!

V zimě se většina lidí upíná na Vánoce, které jsou dozajista jedním z nejkrásnějších období v roce. Fakt, že budou svátky klidu, pohody a míru, kdy si také trochu odpočinete a strávíte čas s těmi nejbližšími, drží spoustu jedinců nad vodou a pomáhá jim přečkat nepřízeň studeného počasí. Jakmile však Vánoce skončí, přijde zase onen stereotyp, mrazy neberou konců a teplé léto je v nedohlednu. Potřebujete se již nutně ohřát, opálit své alabastrové tělo a smočit se v oceánu? Pak se podívejte na zahraniční dovolené, které jsou levné, exotické a naprosto skvělé. Kam se v lednu vypravíte vy?

Gambie – za teplem levně

V zimě se čím dál více lidí vydává to exotických oblastí, neboť středomoří je touto dobou velmi chladné. Mezi typické a turisty nejnavštěvovanější oblasti patří Thajsko, Srí Lanka, Maledivy, Indonésie jakožto taková a ostrovy v Oceánii nebo Karibiku. Myslíte si, že jsou právě tyto destinace nejkrásnější? Omyl, pouze jsou tolik známé, že je lidé automaticky volí, aniž by přemýšleli o alternativě. Lámete si marně hlavu nad tím, kam vycestovat letošní zimu, aby vás po Vánocích dovolená nezruinovala? Skvělou volbou je například překrásná Gambie. Nejmenší stát Afriky má pobřeží dlouhé 30 kilometrů a vzhledem k tomu, že je poměrně neznámí, ceny letenek jsou velmi nízké a pobyt celkově levný. Gambie je však rájem na zemi, kde si užijete písečné pláže, průzračnou vodu, kokosové palmy, africkou kulturu a jednoduše vše, co od exotické dovolené očekáváte.

Autor: Wolfgang WeigeltAutor: Wolfgang Weigelt

Dominikánská republika pro milovníky jara

Dominikánská republika je sice také velmi známá a populární, nicméně zdaleka není tolik navštěvovaná, jako zmiňované oblasti. Důvodem je zpravidla počasí, které je zde nestálé a vrtkavé. Pokud se chcete týden opalovat a na obloze nezahlédnout ani obláček, Dominikánská republika rozhodně není tou správnou volbou. Touto dobou je na ostrově příjemných 25 stupňů, občasné dešťové přeháňky a naprosto ideální podmínky jak pro koupání se v oceánu, tak pro potápění a pěší turistiku. Dominikánská republika je zkrátka skvělou volbou pro ty, co chtějí cestovat, poznávat, objevovat, ochutnávat a zažít něco netradičního. Mnohé cestovní kanceláře navíc nyní propagují výhodné charterové lety, tak sledujte akční nabídky leteckých společností a pořiďte si letenky za super ceny.

Za přírodou do Jižní Afriky

Exotická dovolená, to není jen ležení na pláží s drinkem v ruce a nic nedělání. Spousta lidí vidí odpočinek a relaxaci v cestování a poznávání nových krajin a kultur. Pokud milujete přírodu a chcete se ji kochat za každou cenu, pak se právě v lednu vydejte do Jižní Afriky. Touto dobou totiž v této zemi graduje vinařská sezóna a kromě rozkvetlých a obsypaných vinic se má čile k světu i okolní flóra. Nikde v Africe v lednu neuvidíte tak krásnou přírodu, jako právě v Jižní Africe. Tak nečekejte, až se oteplí i u nás a vydejte se na cesty ještě dnes.

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek 3 tipy, kam zaletět v lednu - hurá za teplem! byl publikován 6. ledna 2016 v 19.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...