Bali za 9 729 Kč

Tagy:  létání, dovolená, exotika, pobyt, zájezd, bali, asie

Sponzorované odkazy:

Bali za 9 729 Kč

Vánoce jsou krásným obdobím v roce a nutno podotknout, že je díky nim zima o mnoho snesitelnější a možná i zdánlivě kratší. Předvánoční ruch je již v plném proudu, lidé zběsile nakupují dárky pro své nejbližší, zdobí stromečky, pořizují zbrusu nové ozdoby a pečou spoustu cukroví, které následně budou jíst ještě na Velikonoce. Vánoce jsou zkrátka krásné, ale velmi hektické a pro spoustu lidí opravdu namáhavé, a to nejenom po finanční stránce, ale také po té psychické a často fyzické. Nelze se pro divit, že se najdou tací, které předvánoční stres a nervozita ještě více stresuje a kteří si koneckonců ani příliš neužijí ty klasické české Vánoce s kaprem, bramborovým salátem a lineckými kolečky. Pokud ani vy nemusíte kouzlo Vánoc a raději byste mu unikli, pak neváhejte a využijte akčních letenek, díky kterým můžete svátky anebo období bezprostředně po nich, strávit v exotické krajině, kde vám bude krásně. Ať už se vydáte na cestu s přáteli, partnerem, celou rodinou anebo třeba sami, Bali je sázkou na jistotu, neboť vás právě v prosinci budou letenky stát neskutečných 9 729 korun, a to jedině s leteckou společností Etihad Airlines.

O Bali jistě slyšel téměř každý nebo alespoň lidé, kteří rádi cestují. Když se řekne ráj na zemi a nekonečná exotická krajina, většině lidem se automaticky vybaví ony pověstné ostrovy Indonésie, jako je právě zmiňovaný ostrov Bali. Nelze se proto divit, že tolik lidí přírodu Ostrova vyhledává a také roky šetří na dovolenou. Zatímco dříve se do Indonésie mohl podívat opravdu jen zámožný člověk, dnes je doba jiná a vy můžete sehnat letenky za neuvěřitelně nízké ceny. Výhodou exotických oblastí jako je právě ostrov Bali je fakt, že ubytování, strava a celkové živobytí je velmi levné.

Autor: drew~commonswikiAutor: drew~commonswiki

Obyvatelé ostrova nejsou nikterak různorodí, kromě menšiny, kterou tvoří přistěhovalci prakticky z celého světa, je ostrov obydlen Indonéským obyvatelstvem a převažuje zde hinduismus. Tato tradiční víra je patrná nejenom z chování obyvatel, kteří jsou neuvěřitelně vstřícní a přátelští, ale také z místních staveb a památek, které z hinduismu čerpají a především jej uctívají. Bali je živo především z turismu, nicméně v hojné míře se zde objevuje také výroba kůže, kovotepectví, sochařství, malování a podobně. Obyvatelé ostrova Bali jsou neuvěřitelně umělecky nadaní, proto zde prakticky každý něco tvoří a nutno podotknout, že se svým uměním může uživit celá rodina. Výrobky z Bali se dováží do celého světa, kde mají veliký úspěch.

Bali je krásné především proto, že je velmi různorodé. Jako spousta indonéských ostrovů je rozčleněno jak na nížiny, tak horniny a kromě písečných pláží s typickým bělostným pískem, průzračný oceán a kokosové palmy, jak je znáte z obrázků, se můžete těšit také na tropickou přírodu se spoustou dřevin, křovin a rostlin, které nikde jinde neuvidíte.

za zmínku rozhodně stojí také hlavní město ostrova Bali, Denpasar, nacházející se na severní části ostrova. Takřka půlmilionové město v sobě snoubí krásu místní přírody se spoustou historických artefaktů, architektury a jiných zajímavostí, které vás nadchnou. Těšit se můžete na tradiční trhy, kde pořídíte spoustu dobrot, koření a suvenýrů, nechybí ale ani krásné hotely, restaurace a místní podniky s domácími produkty.

Článek Bali za 9 729 Kč byl publikován 7. prosince 2015 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...