4 tipy, jak cestovat komfortně a bezpečně

Tagy:  létání, dovolená, cestování, léto, levné letenky, akční letenky

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak cestovat komfortně a bezpečně

Na dovolenou se jistě těší většina lidí a obzvláště pak ti, co si přes rok příliš neodpočinou a veškerý svůj čas tráví v zaměstnání nebo péčí o domácnost. A o to krásnější a idyličtější by letní dovolená měla být. Ať už se hodláte vydat do Karibiku, na Sardinii nebo pouze do kempu v Čechách, vždy byste měli myslet také na to, že dovolená nemusí proběhnout pokaždé podle plánu a přesně nalinkovaného harmonogramu. Udělejte proto, ještě před odjezdem nebo odletem, jistá opatření, díky kterým bude dovolená komfortní a hlavně bezpečná.

Raději zbytečnosti, než-li něco opomenout

Obzvláště muži mají často tendence balit velmi na rychlo a vzít si pouze to nejnutnější. Nebýt však jejich drahé polovičky, která většinou zavazadla překontroluje, nechali by doma i zubní kartáček a spodní prádlo. Řiďte se proto pravidlem, že je lepší zabalit i pár zbytečností, než pak litovat, že jste něco důležitého nechali doma. Myslete vždy na horší variantu, přibalte si více spodního prádla, základní výbavu lékárničky a nezapomeňte ani na opalovací kosmetiku, brýle, pokrývku hlavy a nic nezkazíte ani cestovní mapou.

Autor: Francesco SgroiAutor: Francesco Sgroi

Co takhle pojištění?

Spousta lidí při svých cestách zapomíná na pojištění, které by však mělo být automatickou součástí vašeho cestovního balíčku. Pokud jedete na týden na vlastní chalupu nebo k rodičům, pak je to samozřejmě zbytečné. Pakliže se ale chystáte do zahraničí, na sportovní dovolenou nebo i na vodu, nechte si připojistit sebe a zbytek rodiny proti úrazům a rovněž pojistěte veškerá zavazadla. Na letišti se vám kufry mohou ztratit, i v luxusním hotelovém komplexu můžete být snadno vykradeni a kdekoliv se vám může stát jakýkoliv úraz. Pojištění dnes seženete za pár set korun, zajistit si jej lze snadno i online přes internet a za ten pocit jistoty a pohody, to rozhodně stojí.

Zvažte i očkování

Ne každý si potrpí na povalování se na pláži u hotelového resortu a pokud plánujete dovolenou do exotických oblasti či se chystáte do pralesu nebo do zemí třetího světa, kde vládne spousta smrtelných nemocí, nechte se rozhodně očkovat. Taková malárie vás může snadno zabít a pokousání hmyzem v tropech stejně tak. Očkování nejsou nijak zvlášť nákladná a ochrání vás před většinou nemocí, na které není středoevropský organismus uzpůsoben.

Myslete na finance

Pakliže jste s plánováním dovolené finančně vyšli jen tak tak a do ciziny vyrážíte téměř s holými kapsami, koledujete si o průšvih. Jednak je samozřejmě pohodlné, moci si ve městech koupit něco dobrého na zub nebo suvenýr, ale pokud se vám porouchá automobil, budete potřebovat akutně ošetřit člena rodiny nebo koupit lístek na vlak, bez placení se neobejdete. Mějte proto u sebe pár tisíc navíc, ideálně na bankovním účtu, kde neriskujete odcizení přímo z kapsy nebo peněženky.

Autor: Malcolm BrowneAutor: Malcolm Browne

Článek 4 tipy, jak cestovat komfortně a bezpečně byl publikován 27. července 2015 v 19.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...