Bombaj za 9 706 Kč

Tagy:  létání, dovolená, indie, bombay, levné letenky, akční letenky

Sponzorované odkazy:

Bombaj za 9 706 Kč

Každá, pro koho je cestování zábavou a životní láskou, se jistě shodne na tom, že neexistuje místo, které by nestálo za návštěvu a poznání. Planeta země je natolik půvabná a protikladná, že má stále čím překvapovat, a to dokonce i znalé cestovatele. Pokud i vy patříte k těm lidem, kteří rádi objevují nová místa a zmohou se na víc, než jen ležení na pláži a popíjení koktejlů, pak je přesně pro vás stvořena tato senzační nabídka, díky které můžete vidět a dokonale poznat překrásnou Bombaj. Leťte do Indie se společností KLM ještě dnes a ušetříte tisíce korun.

Indie je známa především pro svoji přelidněnost, vynikající jídlo a také vzdělané obyvatelé, kteří se dokáží prosadit jak ve světě politiky, tak především medicíny. Na jedné straně se v Indii nachází řada bohatých a sečtělých lidí, na straně druhé se země odjakživa potácí s chudobou a lidmi, co dřou bídu s nouzí a doslova umírají hlady. Co v Indii rozhodně stojí za návštěvu, je její překrásné hlavní město, které nezná obdoby a jež se se svými 13ti miliony obyvatel, stalo šestou největší velmocí světa.

Autor: Harshit SekhonAutor: Harshit Sekhon

Málo kdo pravděpodobně ví, že město od 17. století patřilo Velké Británii a bylo tak jednou z mnoha tehdejších britských kolonií. Osamostatnilo se až roku 1947, tehdy však ještě stále vlastnilo název, který si angličané upravili k obrazu svému. Indové dlouhé roky bojovali za získání svého jména a v roce 1997 se konečně dočkali. Bombaj se tak opět oficiálně přejmenovala, na což jsou místní občané a celá země neuvěřitelně pyšní.

Bombaj byla postavena na sedmi indických ostrovech, proto je poměrně rozlehlá, členitá a velmi zvláštní, neboť je prakticky ze všech světových stran neustále obklopena vodou. O Indii se pravý, že je velmi rozdílná a přesně to platí také o jejím hlavním městě. V Bombaji například najdete několik slumů a také největší chudinský slum na světě, který čítá až milion obyvatel. Vidět jej můžete například z vlaku a při této podívané se vám až zatají dech. Na druhé straně Bombaje se naopak rozprostírá zcela jiný svět a prostor. Stojí zde neuvěřitelně propracované mrakodrapy, korporace, které vydělávají miliony korun, monstrózní hotelové komplexy a také překrásná nákupní centra, ve kterých nechybí luxusní butiky s oblečením, doplňky a také šperky. Zapomenout nesmíme ani na indickou kuchyni, která je zde samozřejmě na každém rohu. Najíst se tak můžete v klasické rodinné restauraci, v prvotřídním luxusním zařízení nebo třeba rovnou na ulici u pojízdného stánku.

Autor: Antony GrossyAutor: Antony Grossy

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Bombaj za 9 706 Kč byl publikován 11. června 2015 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...