Omán za 4 590 Kč

Tagy:  létání, dovolená, zájezd, exotická dovolená, akční letenky, levné letenky, omán

Sponzorované odkazy:

Omán za 4 590 Kč

Jaro je úchvatným obdobím, které vše probouzí k životu a nadobro uspává onu studenou a nepříjemnou zimu, která je oblíbeným ročním obdobím opravdu pro malou skupinu lidí. Na jaře se lidé přirozeně cítí plni energie, elánu a nasazení, které s sebou samozřejmě přináší také neuvěřitelnou chuť cestovat a poznávat nová místa, ochutnávat nejrůznější pokrmy a seznamovat se s doposud neseznámenými kulturami a obyvatelstvem. Kam byste se chtěli podívat v dubnu? Co říkáte například na překrásný Omán? Nyní můžete tento stát navštívit za senzačních 4 590 korun, a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků. Tak na co ještě čekáte?

Arábie je kontroverzní oblastí, která lidi na jednu stranu velmi láká, ale na druhou je tak trochu děsí. Obyvatelé Arábie jsou temperamentní, ale mají svůj osobitý styl a vlastní svět, který na každému Evropanovi přiroste k srdci. Co je ale na arabském poloostrovu pozoruhodné a doslova impozantní, je překrásná příroda, památky, architektura, moře, pláže a nesmíme opomenout ani suvenýry a výbornou arabskou kuchyni, která je populární po celém světě. Chcete poznat kouzlo Arábie na vlastní kůži? Pak se ještě dnes vydejte do majestátního Ománu.

Autor: Hendrik Dacquin aka loufiAutor: Hendrik Dacquin aka loufi

Omán v kostce

Omán je jedním z arabských států a stejně tak, jako ty ostatní, je považován za sultanát a nachází se v jihozápadní části největšího světového kontinentu, kterým je samozřejmě Asie. Celková rozloha země je okolo 309 500 km², přičemž zde žije na poměrně jednostranné obyvatelstvo. to je složeno především z Arabů, nechybí zde ale také obyvatelé Srí Lanky, Indové a poté menšiny, kterých je v zemi opravdové minimum. Náboženstvím je v Ománu především islám, který je Arabům svatý, v menší míře se zde pak vyskytuje také křesťanství, budhismus a hinduismus. Vzhledem k islámskému přesvědčení místních obyvatel a Arabů obecně je islám považován za ústřední náboženství a jiné formy náboženství nejsou příliš tolerovány.

První zmínky o Ománu sahají až do roku 5000 před naším letopočtem, Omán lze proto beze sporu řadit k nejstarším státům na světě. Již tehdy byla oblast velmi příhodná především z obchodního hlediska, neboť poskytovala měděné doly.

Dnes je Omán vyhlášenou turistickou destinací, neboť v sobě snoubí vše, co potřebujete od oblasti, kde chcete strávit ničím nerušenou letní dovolenou. Krásné moře, písečné pláže, hotelové komplexy i rodinné apartmány, téměř tropické počasí a k tomu kulturní památky, to vše a mnoho dalšího v Ománu najdete.

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Omán za 4 590 Kč byl publikován 26. dubna 2015 v 13.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...