Hong Kong za 9 390 Kč

Tagy:  létání, dovolená, zájezd, hong kong, čína, akční letenky, levné letenky, lufthansa

Sponzorované odkazy:

Hong Kong za 9 390 Kč

Cestování miluje drtivá většina lidí, o tom není pochyb, nicméně tento koníček může být poměrně nákladný, obzvláště v případě, chcete-li cestovat často a nedokážete sehnat levný pobyt a levné letenky. Pakliže nevyděláváte tolik peněz, že byste si mohli dovolit vždy první třídu a s financemi, lidově řečeno, hýřit, pak se naučte nakupovat levné letenky a využívat akcí, které se vyplatí a pro které budete chtít okamžitě všeho nechat a vydat se za dobrodružstvím. Se skvělou dubnovou nabídkou nyní přichází například společnost Lufthansa, se kterou můžete letět do Hong kongu za senzačních 9 390 korun, a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Asie je největším světovým kontinentem, který k návštěvě láká miliony lidí na celém světě a rozhodně se není čemu divit. Především my Češi jsme asijskou kulturou fascinováni, neboť je diametrálně odlišná od té naší. Asiaté jsou nejenom vzhledově odlišní, ale především připravují jiné pokrmy, mají jinou kulturu, náboženství a také se od nás liší svojí náturou a charakterem. Kde budete doslova jako v Jiříkově vidění, je rozhodně Hong Kong…

Autor: DiliffAutor: Diliff

Kong Kong v kostce

Kong Kong je čínským městem nacházejícím se na jihovýchodním pobřeží čínského moře. Nemusíme asi zdůrazňovat, že se jedná o velmi významnou ekonomickou a obchodní síť, která je proslulá po celém světě. Kong Kong je také beze sporu jednou z nejhustěji zalidněných měst světa a svojí modernizací převyšuje kde jaké americké město. Hong Kong se celým názvem jmenuje Zvláštní správní oblast Čínské lidové republiky Hongkong a jako jedno z mála čínských měst je autonomní, neboli samostatné. Pouze za ozbrojené síly zde zodpovídá centrální vláda Pekingu, což je oficiální hlavní město čínské lidové republiky.

Málo kdo pravděpodobně ví, že Hong Kong patřil dlouhá léta Velké Británii, která jej od 17. století kolonizovala. V Hong Kongu se od pradávna skvěle dařilo pěstování čaje a opia, což Britové využívaly pro své obchody a pro cesty do Indii, kterou rovněž kolonizovali. Britská nadvláda skončila až po neuvěřitelně dlouhé době, konkrétně roku 1997. Od roku 1997 začal Hong Kong neuvěřitelně vzkvétat a po vzoru starověkých Číňanů, kterým je práce a modernizace vlastní, se začala pomalu, ale jistě budovat neuvěřitelná velmoc, která si svůj post metropole drží hrdě do dnes. Veliký zlom v Hong Kongu nastal roku 2014, kdy se místní obyvatelé vzbouřili proti vládě a celkovému způsobu vedení čínské lidové republiky. Od té doby je v Hong Kongu platné referendum, které uznala vláda v Pekingu.

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Hong Kong za 9 390 Kč byl publikován 24. dubna 2015 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...