Praha - Pisa za 2 746 Kč

Tagy:  létání, dovolená, zájezd, condor, pisa, itálie, toskánsko, akční letenky, levné letenky

Sponzorované odkazy:

Praha - Pisa za 2 746 Kč

S akčními letenkami se v posledních letech doslova a do písmene roztrhl pytel. Letečtí dopravci jsou si čím dál více vědomi faktu, že lidé milují cestování, proto nabízejí letenky za tak nízké ceny, že se vám již nevyplatí jet na dovolenou osobním automobilem, neboť benzín je o poznání dražší záležitostí. Chcete na jaře procestovat všechna krásná evropská města, poznat co nejvíce zajímavých památek, ochutnat netradiční jídla a užívat si volnosti a nic nedělání? pak využijte další nabídky a vydejte se do italského města Pisa již za senzačních 2 746 korun, a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků. Do majestátní Pisy vás dopraví letecká společnost Condor.

Když se řekne Toskánsko, většině lidem se automaticky vybaví překrásné počasí, spousta zeleně, typické italské domy, rozvětvené rodiny se spoustou temperamentu a především pak překrásné vinice, které se v rodinách dědí jako drahý poklad. Toskánsko je bez pochyby jednou z nejkrásnějších italských oblastí, ve které se musí zaručeně líbit naprosto každému. V tomto ročním období je Toskánsko naprosto úchvatné, neboť bují a kvete o sto šest. Rádi byste se do této dech beroucí krajiny podívali a přitom poznali také italské památky a kulturu? Pak se vydejte do majestátního města Pisa, které se na vždy zapsalo do dějin, a to nejenom těch italských.

Autor: McPigAutor: McPig

Pisa je hlavním městem toskánské oblasti a celé provincie Pisa. Málo kdo by dnes mohl říct, že o tomto městě ještě neslyšel a přitom se jedná o menší lokalitu čítající sotva na 90 tisíc obyvatel. Pisa byla založeno okolo 6. století našeho letopočtu a již tehdy byla velmi významnou obchodní spojkou. Před Pisu cestovali prakticky všichni významní obchodníci a také velmoc. Díky svému přístavu se tak Pisa stala důležitým italským městem a stejně tak je tomu i doposud.

Ohromnou změnu zažila Pisa v 16. století, kdy Itálii opravdu ve velkém měřítku zasáhla renesance. V této době se začala stavět spousta překrásných myslitelských staveb a lidé lačnili po vědění a vzdělávání. Z toho důvodu také v městě Pisa vzrostla univerzita, ze které vzešel například světoznámý Galileo Galilei. Univerzita je vyhledávána do dnes, přičemž studentům nabízí obory jako je věda, kultura, mezinárodní vztahy, astrologie a astronomie nebo ekonomie.

Čím se však město Pisa proslavilo nejvíce a co jej charakterizuje, je jeho legendární šikmá věž, kterou ve 12. století navrhl a nechal postavit tehdejší vyhledávaný architekt a stavidel Gerardo di Gerardo. Věž původně šikmá být samozřejmě neměla, její půdorys byl kulatý a podstavec rovný, nicméně pro věž byla vybrána nevhodná lokalitě, kvůli které se postupně začala propadat a tím pádem naklánět na jednu stranu. Tehdy se tato událost stala pohromou, dnes za ni Italové mohou děkovat, neboť se jedná o jednu z nejslavnějších staveb světa.

Autor. echiner1Autor. echiner1

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Praha - Pisa za 2 746 Kč byl publikován 17. dubna 2015 v 14.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...