Dublin s ČSA za 2 503 Kč

Tagy:  létání, dovolená, zájezd, irsko, dublin, čsa, akční letenky, levné letenky

Sponzorované odkazy:

Dublin s ČSA za 2 503 Kč

Kdyby se vás kdokoliv zeptal, co je jednoznačně vaším nejoblíbenějším koníčkem, odpověděli byste vždy, že je to cestování? Pak vás jistě neodradí nikdy žádná akční nabídka a pokaždé se chytíte situace, kdy je zkrátka vyplatí odcestovat, byť by se jednalo o last minute prakticky ze dne na den. Jaro je v plném proudu a spolu s ním samozřejmě i krásné teploty, které doslova vybízejí k navštěvování evropských měst a podnikání nejrůznějších cest do zahraničí. Co byste řekli například na překrásný Dublin, který je na jaře opravdu famózní? Nyní se do Irska můžete podívat za senzačních 2 503 korun, a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Irsko prakticky odjakživa stálo tak trochu ve stínu Anglie, která jej svým majestátním Londýnem občas převyšuje. To je ovšem neuvěřitelná škoda, neboť právě Irsko je zemí, kterou by měl, alespoň jednou za život, navštívit naprosto každý nadšený turista. Irsko disponuje drsnější přírodou, která je prakticky nedotčena, vidět můžete překrásné skanzeny, staré několik tisíc let, nechybí ani hrady a zámky a samozřejmě dějiny, které ze země doslova dýchají. Procestujte Irsko křížem krážem a nezapomeňte na jeho hlavní město, které je natolik půvabné, že jej rozhodně budete chtít opět navštívit.

Autor: Tobias AbelAutor: Tobias Abel

Dublin v kostce

Jak bylo již řečeno, Dublin je hlavním městem překrásného a drsného Irska, které se nachází na severovýchodní části Velké Británie. Celková rozloha Dublinu je okolo 114,99 km², přičemž zde žije na 495 781. Celková aglomerace je však něco málo přes 1 milion. Ač město rozhodně nepatří k těm největším evropským metropolím a zdaleka nevlastní tolik obyvatel, lze jej beze spolu považovat za multikulturní a velmi moderní centrum dění, kde se v žádném případě nebudete nudit.

Čím se město rozhodně může chlubit, je jeho stáří, neboť Dublin se v historických spisech objevoval již od roku 140 našeho letopočtu, kde vystupoval nejenom jako neznámá oblast, nýbrž jakožto hlavní město a rovněž s dnešním jménem.

Město se nachází na východní části ostrova, a to u Irského moře. Počítejte proto s poměrně nízkými teplotami a především se studeným anglickým větrem, které od moře pravidelně vane. Šátek nebo slabší šálka je proto naprostou nutností i v době jara a myslete také na deštníky, které jsou, díky vysokým srážkám, rovněž zapotřebí. I když zde klimatické podmínky nejsou nejpříjemnější, novogotická architektura a kamenné stavby vás přesvědčí, že by se do Irska a konkrétně do Dublinu teplo a extrémní slunečno, snad ani nehodilo. Co vás jistě bude zajímat, je fakt, že je město příznačně rozděleno řekou na dvě části, a to na chudší severní oblast Northside a Southside, která je považována za bohatší a luxusnější čtvrť. Jakmile ve městě budete, navštivte určitě obě a sami porovnejte zdejší rozdíly.

Autor: LenDog64Autor: LenDog64

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Dublin s ČSA za 2 503 Kč byl publikován 14. dubna 2015 v 14.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...