Seattle s KLM za 11 042 Kč

Tagy:  letenky seattle, seattle, klm, amerika, cestování, turistika, usa

Sponzorované odkazy:

Seattle s KLM za 11 042 Kč

Láká vás již roky cesta do Ameriky, ale doposud jste nenašli dost odvahy vycestovat nebo jste nenašetřili dostatek financí? V dřívějších letech byli lety a obecně pobyty v Americe velmi nákladné, neboť pouze letenka stála desítky tisíc korun. Takový ,,výlet" proto musel být alespoň na měsíc, aby se vám vůbec vyplatit. Dnes je tomu ale zcela jinak, ceny letů rapidně klesly a vy se tak do Spojených států amerických můžete vypravit již za tak nízké ceny, které váš rozpočet rozhodně nezruinují. Co takhle vydat se v březnu s KLM do Seattlu, a to pouze za 11 042 korun?

O měst Seattle jste již dozajista něco málo slyšeli a pokud jste jej neměli tu čest sami navštívit a prozkoumat, pak je vám rozhodně povědomí z filmů nebo seriálů. Typický městská věž se objevila například v seriálu chirurgové nebo v populárním filmu Stmívání, který se celý odehrával právě v okolí Seattlu. Seattle je největším městem amerického severozápadu, proto se rozhodně nejedná o žádnou menší oblast, ale o opravdovou metropoli se vším všudy. Seattle má okolo 2,6 milionů obyvatel a nachází se ve státě Washington, téměř na hranicí s Kanadou. Pokud byste tedy, kromě tohoto majestátního velkoměsta, chtěli navštívit také amerického souseda, můžete takzvaně zabít dvě mouchy jednou ranou a ze Seattlu si do Kanady zajet vlakem nebo třeba autobusem, kdy vás cesta vyjde na poměrně slušnou cenu.

Autor: Daniel SchwenAutor: Daniel Schwen

Město za roky svého ,,působení", které se datuje do 19. století, dostalo nespočet jmen a názvů. Jedni mu říkají Brána na Aljašku, neboť je od studené a mrazivé Aljašky opravdu, co by kamenem dohodil, jiní Seattle nazývají jako Smaragdové město, neboť je pověstné svojí zelení a překrásnými porosty, díky kterým se nejedná pouze o betonovou metropoli se spoustou mrakodrapů a nákupních středisek.

Své rodné sídlo zde má například společnost Boeing, která má na svém kontě výrobu nejlepších letadel, která se ve vzduchu vůbec mohou objevit. Co jste o městě Seattle pravděpodobně také nevěděli je fakt, že zde vznikla jedna z nejpopulárnějších firem na světě – starbucks. Seattle je, pravděpodobně nejenom díky této společnosti, proslaven vysokou konzumací kávy, proto firmu Starbucks dokonale reprezentuje.

V Seattlu si také budete připadat neuvěřitelně inteligentně a budete mít pocit, že jste obklopeni opravdu chytrou společností a i to mí svůj opodstatněný důvod. Nedávné studie dokázali, že právě v Seattlu je největší koncentrace vysokoškolsky vzdělaných lidí ze všech států v USA. Co je ovšem smutné jsou místní platy, ty jsou, co do velikosti, až na 36. místě, což je jednoznačný důkaz, že vysokoškoláci opravdu nemají ty nejvyšší příjmy.

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Autor: AdbarAutor: Adbar

Článek Seattle s KLM za 11 042 Kč byl publikován 1. března 2015 v 13.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...