Letecky do Itálie

Letecky do Itálie

Máte v plánu letos vyrazit do zahraničí na hory? Co takhle vyzkoušet lyžování v Itálii? Itálie není jen státem, do kterého zavítají turisté jen v létě. Během zimy je zde v plném proudu hlavní sezóna v Alpách. Pokud tedy milujete lyžování či snowboarding a chcete poznat něco nového, doporučujeme vydat se do krásné Itálie.

Proč zrovna Itálie?

Itálie patří mezi země, kde během zimní sezóny lyžováním i jinými zimními sporty naprosto žijí. Italská část Alp vám nabízí krásnou a velice rozmanitou krajinu. Jedná se o ideální místo na lyžování, protože zde dochází k neustálému rozvoji jak po lyžařské stránce (např. modernizace lanovek, rozšiřování lyžařských areálů), ta i po stránce služeb, infrastruktury a ubytování.

Přednosti italských Alp a jejich sjezdovek:

  • pro Čechy ekonomicky nejvýhodnější dovolená v Alpách
  • každý den důkladně upravené sjezdovky
  • převažující slunečné počasí
  • nádherná příroda
  • řada moderních lanovek (převážně sedačkových a kabinových)
  • široká nabídka ubytování všech kategorií

Mnoho sjezdových tratí

Nejen Češi, ale také zahraniční turisti jezdí za lyžováním do Itálie kvůli přítomnosti velkého množství moderních sjezdových i běžkařských tratí, které mají dohromady kolem 3300 kilometrů. V Itálii je převážně modrých sjezdovek, které patří mezi nejlehčí lyžařské terény. Naleznete zde i červené a černé sjezdovky, takže si zde na své přijdou jak pokročilí lyžaři, tak začátečníci, kteří s lyžováním teprve začínají.

Krásné počasí po celou sezónu

Dalším důvodem, proč turisti jezdí rádi do Itálie, je počasí. Ne nadarmo se italské Alpy během zimní sezóny proslavily tím, že zde panuje téměř po celý rok opravdu krásné slunné počasí. Pokud jste příznivci hor a sluníčka, vyberte si taková střediska, ve kterých budete mít zajištěno pěkné počasí, ale i sníh. Hledejte proto střediska u ledovců.

Pozor si naopak dejte na areály vyskytující se v údolí, kde někdy teplota klesá až k minus 20 ºC, nebo na oblasti orientovaná na jižní stranu hor. Zde zase koncem zimní sezóny velice rychle taje sníh.

Kam se vydat letecky?

Mezi velice oblíbená lyžařská střediska, která jsou velice oblíbená a lze se do nich dostat letecky, patří Arabba Marmolada nebo Kronplatz.

Arabba Marmolada

Mezi špičky italských středisek se řadí Arabba Marmolada. Jedná se o středisko, které se nalézá v centrální části Dolomit. K dispozici je zde 60 velice zajímavých sjezdovek, které převážně začínají náročnějším úzkým úsekem, který se pak rozšíří do příjemné červené nebo dechberoucí černé tratě. Dále je zde přítomná pestrá paleta volných terénů a nepřeberné množství lyžařských extrémů.

Arabba Marmolada však není příliš vhodná pro milovníky snowboardingu a freeridu, které si zde příliš neužijete. Pro rodiny s dětmi může být Arabba Marmolada opravdu skvělou a vydařenou dovolenou. Na pozvolnější svahy je však zapotřebí zajet si do blízkého Campolongu.

Kronplatz

Dalším skvělým a navštěvovaným místem je Kronplatz. Turisti nejčastěji navštěvují u střediska Kronplatz vesničky Bruneck, Enneberg, Kiens, Olang, St. Lorenz a St. Vigil in Enneberg. V této oblasti můžete využít řadu moderních sjezdovek a rychlých vleků s neobvykle dlouhou provozní dobou. To ocení hlavně ti, kteří chtějí absolvovat co nejvíce sjezdů za den. Všechny přítomné sjezdovky jsou stejně jako kdekoliv jinde v italských Alpách skvěle upravené.

Kronplatz je umístěn v pohoří tak, že si zde můžete dennodenně užívat skvělého počasí, slunce, výborně sněhové podmínky i jedinečný výhled na Alpy. Co se týče ještě sjezdovek, střední a velmi obtížné sjezdy uspokojí i ty nejnáročnější lyžaře.

Článek Letecky do Itálie byl publikován 6. února 2015 v 17.15 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (3).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...