Washington za 10 183 Kč

Tagy:  létání, cestování, levné letenky, akční letenky, zájezd, dovolená, pobyt

Sponzorované odkazy:

Washington za 10 183 Kč

Jestli stále čekáte na nejvhodnější příležitost, kdy bude letenky nejlevnější na trhu a vy se tak podíváte do vysněné země nebo oblíbené destinace za super ceny, pak se můžete radovat, neboť jste se konečně dočkali. Leden je jedním z měsíců, kdy letecké společnosti a cestovní kanceláře neustále překvapují akčními letenkami a celkovými pobyty do celého světa. V zimě se tak můžete podívat do jedné z evropských metropolí, navštívit exotické oblasti Asie nebo Karibiku anebo se třeba vydat do vytoužené Ameriky. Chcete poznat pravou americkou metropoli se vším všudy a mít tak nezapomenutelné zážitky? Pak se vydejte do hlavního města Spojených států amerických, kde vás čeká spousta dobrodružství a kultury, a to již za senzačních 10 183 korun.

Proč navštívit Washington?

jak jistě dobře víte, Washington DC je hlavním městem Spojených států amerických, a to již od roku 1800. Předtím se statusem hlavního města mohlo pyšnit 8 jiných amerických měst, která však zdaleka nebyla tak prestižní a majestátní. Město, hraničící s Virginií a Marylandem se stalo hlavním sídlem kongresu a prezidenta země především jako pocta tehdejšímu prezidentovi Georgi Washingtonovi, který byl jednou z nejvýznamnějších osob Amerických dějin a pro místní obyvatele mnoho znamená.

Autor: KmccoyAutor: Kmccoy

Pokud jste doposud žili v domnění, že je Washington jedním z největších a především pak nejlidnatějších měst Ameriky, rozhodně tomu tak není. Washington zdaleka nezaujímá svrchní příčky, neboť zde žije něco málo přes 600 000 osob. Avšak i přes to je Washington považován za centrum všeho dění, neboť je zde velmi obsáhlá a propojená síť ekonomiky, soudnictví a jiných útvarů, které dokáží uživit prakticky celé hlavní město. Co se celkového složení obyvatelstva týče, zdaleka zde nenajdete pouze rodilé Američany, ba naopak. Bílých Američanů žije ve Washingtonu okolo 51 procent, zbytek tvoří Hispánci, Asiaté, Mexičané, Afroameričané a také Indiáni, kterých je však sotva 1 procento. Téměř 80 procent obyvatel hovoří anglicky, zbytek pak španělsky. Hlavním náboženstvím je samozřejmě křesťanství, nicméně zde najdete i zastoupení muslimů, budhistů nebo židů.

Zajímavostí, kterou jste o Washingtonu možná nevěděli, je fakt, že si v 60 letech minulého století vysloužilo název „vražedné hlavní město“. Statisticky se zde totiž událo nejvíce vražd, vzhledem k poměru počtu obyvatel. Následně se pak spustila vlna stěhování, kdy se ze středu města stěhovali především běloši, kterým je na předměstí podstatně lépe, neboť je klidnější a méně kriminální.

I přes to, že Washington není zdaleka tak zalidněný jako například New York, Los Angeles nebo Chicago, rozhodně nebudete mít pocit, že se nacházíte na nějakém menším městě. Je zde nespočet mrakodrapů, obchodních center, luxusních barů, restaurací a butiků, galerie, divadla, kina, parky a mnoho mnoho dalšího, čím je hlavní město Spojených států amerických, naprosto impozantní.

Autor: UpstateNYerAutor: UpstateNYer

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Washington za 10 183 Kč byl publikován 28. ledna 2015 v 20.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...