Gambie s Arkefly za 5 690 korun

Tagy:  levné letenky, akční letenky, létání, cestování, dovolená, gambie, afrika

Sponzorované odkazy:

Gambie s Arkefly za 5 690 korun

Fakt, že se blíží svátky Vánoční a mrazy klepou na dveře, by vás rozhodně neměl nijak odradit od cestování, které je populárním koníčkem téměř všech lidí na světě. Poznávání nových kultur, objevování doposud neobjevených památek, odlišní lidé, vynikající jídlo a krásné počasí. Kdo by tomuto skvostu a úniku z každodenní reality, dokázal vůbec odolat? Pakliže byste ještě rádi nachytali nějaký ten bronz před Vánoci, vydejte se do Gambie již nyní, a to za úžasných 5 690 korun, jedině se společností Arkefly.

Jestli máte pocit, že zní Gambie tak trochu africky, pak jste se přesně trefili. Gambie je nejmenším africkým státem, ležícím při západním pobřeží Atlantského oceánu, přičemž jeho jediným sousedem je Senegal. O Gambii jste toho možná tolik neslyšeli právě proto, že je drobná a zpravidla zastíněna africkými velikány jako je Kongo, Keňa nebo Jihoafrická republika. Gambie však rozhodně není státem méněcenným, ba naopak má turistům opravdu co nabídnout.

Vzhledem k tomu, že zemí protéká stejnojmenná řeka, ústící do oceánu, o suchých pouštích, které by sužovaly půdu, tak rozhodně nemůže být řeč. Ba naopak, Gambie je zemí nížinatou a velmi bohatou na přírodní památky. Zatímco pro některé africké státy jsou naprosto typické vyprahlé buše, Gambie vás nadchne během několika málo sekund a dozajista se stane vaší oblíbenou přímořskou destinací i pro následující roky. Že je země opravdu nížinatého původů dokazuje také nejvyšší bod, který měří pouhých 53 metrů nad mořem.

Autor: Ian StannardAutor: Ian Stannard

Klima je v zemí tropické, s průměrnými teplotami okolo 26 stupňů a občasnými dešti. Pokud si nepotrpíte na egyptská horka a dusno, Gambii si jednoduše zamilujete, neboť se krásně opálíte, vykoupete se v oceánu a navíc můžete cestovat a podnikat nejrůznější výlety, aniž by vás ochromovalo podnebí.

V zemi se poměrně slušně daří i ekonomice, která za poslední roky jedině vzkvétá. Nejvíce se zde pěstuje podzemnice olejná, rýže, proso, maniok, luštěniny, kukuřice a bavlna. Lidé pak chovají skot, ovce a také kozy. Významný je rovněž rybolov. Vzhledem k poloze je země velmi důležitou obchodní stezkou, a to především pro jejího souseda – Senegal. Z tohoto důvodu je projíždění Gambií zpoplatněno, s čímž v případě cesty počítejte. Kromě pěstování plodit je Gambie živa především z turismu, který je rok od roku lepší. Na pobřeží Atlantského oceánu rostou luxusní hotelové komplexy, které neustále vítají stovky nadšených turistů, a to především z Evropy. Pokud byste se také rozhodli do země podívat, nemusíte mít žádné obavy z jazykové bariéry. Úředním jazykem je angličtina a díky vlivu frankofonního Senegalu, se domluvíte i francouzsky.

Autor: jbdodaneAutor: jbdodane

Článek Gambie s Arkefly za 5 690 korun byl publikován 6. prosince 2014 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...