Okinawa s British Airways za 13 812 Kč

Tagy:  létání, dovolená, zájezd, japonsko, okinawa, rjúkjú

Sponzorované odkazy:

Okinawa s British Airways za 13 812 Kč

Ke Středozemnímu moři již letošní rok opravdu nemá smysl jezdit a ne každý si potrpí na exotické zájezdy. Chcete raději poznávat zcela odlišné kultury, cestovat po památkách, ochutnávat netradiční kuchyni a domů přijet s takovou spoustou zážitků, že je budete chtít co nevidět zase zopakovat? Pak se vydejte do Japonska, které je natolik odlišné evropské kultuře, že nebudete vědět, co vás láká více. Do Okinawy se nyní se společností British Airways podíváte za senzačních 13 812 korun. Tak na co ještě čekáte?

Okinawa je japonský ostrov nacházející se na souostroví Rjúkjú. Díky své rozloze 1201,03 km² je největším ostrovem této oblasti. Počet obyvatel na Okinawě je odhadován na 1,22 milionu, přičemž jej nejvíce obývají Japonci, cizinci a také původní Rjúkjuané, kteří mají i svůj národní jazyk, který se od dnešní japonštiny výrazně liší. Co se místních cizinců týče, obvykle se jedná o americké vojáky, kteří zde již během let válčení zůstali. Hlavním městem ostrova a také centrálním místem je Naha. Zde je centrum veškerého obchodu, takže zde najdete vyspělé technologie, luxusní restaurace, hotely a zkrátka vše, co lze od metropole jakožto takové, čekat.

Autor: 663highlandAutor: 663highland

Od 15. do 19. století byl ostrov a také celé souostroví královstvím, konkrétně pak království Rjúkjú, které zde zanechalo bohaté historické kořeny. Jakmile se na ostrově objevíte, okamžitě vám bude jasné, že se zde žilo poměrně v přepychu a že zatímco v jiných zemích již byla republika a demokracie, zde vládlo stále království a také královský režim. Vzhledem k tomu, že konec tohoto šlechtického stavu není až tak vzdálená minulost, spousta památníků, chrámů, paláců a jiných architektonických skvostů, je zachována ve skvělém stavu. Během prohlídek pamětihodností tak nebudete procházet pouze staleté ruiny, ale opravdu si odnesete nezapomenutelný zážitek v podobě jedinečné podívané. Pakliže se v Okinawě rozhodnete pro výlety, neváhejte si vzít odborného, anglicky hovořícího průvodce. ten vás totiž zavede do míst, kam byste se jako neznalý turista nepodívali. A proč se vlastně na ostrově nachází tolik američanů? Jak bylo již řečeno, jsou to vlastně váleční veteráni a jejich potomci. Po 2. světové válce totiž ostrov patřil Spojeným státům americkým a Japonsku byl navrácen až roku 1975. Do té doby na ostrově i v jeho okolí panovaly značné spory o nadvládu. Japonci, Rjúkjuané a Američané spolu v tomto mezi období příliš nevycházeli, dnešní vztahy jsou již na přátelské úrovni.

Pakliže vás historie Okinawi a celkové žití na ostrově zajímá, neváhejte si obstarat letenky od British Airways, které vás na dech beroucí ostrov dopraví za senzační cenu, kterou jinde nedostanete.

Autor: 663highlandAutor: 663highland

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Okinawa s British Airways za 13 812 Kč byl publikován 23. října 2014 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...