Svatý Martin s Air Caraibes za 11 224 Kč

Tagy:  dovolená, svatý martin, karibik, levné letenky, létání, cestování, zájezd, exotika

Sponzorované odkazy:

Svatý Martin s Air Caraibes za 11 224 Kč

Exotické dovolené se s přicházejícím studeným počasím stávají stále aktuálnějším tématem, neboť Středomořské lokality jsou pro letošní rok již pasé. Destinací, kde je celoročně teplo je nespočet, ale ceny letenek a pobyt samotný může stát spousty financí, na které možná momentálně nemáte. Abyste nemuseli rozbíjet pomyslné prasátko, raději se informujte o laciných letenkách a vydejte se do oblasti, kde si užijete krásnou dovolenou a ošetříte přitom až desítky tisíc korun. A kam se vypravit v říjnu? Třeba na úchvatný ostrov Svatý Martin, a to již za neskutečných 11 224 korun.

Nejkrásnější místa se rozhodně nacházejí v Karibiku, kde také leží již zmiňovaný ostrov Svatý Martin. Nepříliš rozlehlý ostrov je oproti těm okolním zajímavý především tím, že se jedná o unikátní směsici francouzské a holandské kultury, ale kupodivu je úředním jazykem angličtina. Pokud se však domluvíte jazyky, máte vyhráno, místní občané si s vámi rádi popovídají také španělsky.

Autor: LoozrboyAutor: Loozrboy

Na co se především můžete těšit, jsou překrásné dlouhé pláže, které vypadají jako vystřižené z plakátu. Bělostný písek a průzračné moře ve vás zanechají dojmy, že jste navštívili opravdový ráj na zemi. Ohledně zábavy, rozhodně se nemusíte bát, že byste se na Svatém Martinu snad nudili. V městech jsou moderní restaurace, bary, kasina a dokonce nákupní centra. Na ostrově je cítit vliv britské kolonie, počasí je ale stále krásné, teploty dosahují k 30 stupňům a lidé jsou neuvěřitelně vstřícní a přátelští.

Co s sebou?

Před odletem na ostrov vás možná napadne otázka očkování, která je čím dál častějším tématem k zamyšlení. Některé karibské oblasti jej vyžadují, ale vzhledem k tomu, že Svatý Martin nepatří k tropickým lokalitám, nejsou zde smrtelné choroby, na které by neexistovaly léky nebo se kterým by si evropské tělo neporadilo. S sebou s proto vezměte raději základní lékárničku s obvazem, obinadlem, nějaký ten paralen a případně sirup proti kašli. Svatý Martin je poměrně moderním ostrovem, takže zde najdete jak lékárny, tak lékařskou pohotovost.

Na co dát pozor?

Vzhledem k tomu, že se budete nacházet v jiném podnebném i časovém pásmu, na některé věci si dejte raději pozor. První, na co se budete muset adaptovat, je časový posun, které zde dělá minut 5 hodin. Možná budete mít prvních pár dní lehce posunuté spaní, to se však postupně samo srovná a vy se budete cítit jako ryba ve vodě. Co se stravy a pití týče, jídlo je zde vynikající. Převládá takzvaná kreonská kuchyně, která je lehce stravitelná, neboť nabízí spousty ryb, mořských plodů a také ovoce a zeleninu. Voda je na ostrově nezávadné, nicméně raději k přímé konzumaci volte vodu balenou.

Článek Svatý Martin s Air Caraibes za 11 224 Kč byl publikován 21. října 2014 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...