V dubnu do Abu Dhabi

Tagy:  letenky, abu dhabi, spojene arabske emiraty, levné letenky, dovolená, pobyt, cestování

Sponzorované odkazy:

V dubnu do Abu Dhabi

Duben je ideálním měsícem pro cestování všeho druhu a obzvláště pak pro milovníky jara, neboť není nic nepříjemnějšího, než se z letiště na letiště pohybovat ve sněhové vánici a do cílové destinace, kde jsou tropy, se dostavit v kabátu. V dubnu se můžete vydat po památkách v podobě eurovíkendu nebo poznávacího zájezdu, počasí vám jistě bude přát jak ve Francii, tak v Itálii nebo Řecku. Pokud si ale chcete již nyní užít nefalšovanou letní dovolenou u moře, vypravte se s výhodnými letenkami do Abu Dhabi.

Spojené Arabské Emiráty jsou především pro Evropany velmi lákavé, neboť turistům nabízejí něco, co v Evropě není. Jedná se o exotiku, orient, nevšední architekturu a také zcela jinou kuchyni, která je taktéž diametrálně odlišná. Pakliže vás tyto končiny lákají a doposud jste neměli tu možnost je blíže poznat, Abu Dhabi vás přivítá s otevřenou náručí.

Autor: abu_dhabiAutor: abu_dhabi

Abu Dhabi je hlavním městem Spojených Arabských Emirátů s počtem obyvatel okolo 1,5 milionu. Co do obyvatelstva tedy může směle konkurovat Praze. Město má svou bohatou historii, kdy si prošlo spoustou nesnází jako například okupací pirátů. Největší rozmach zaznamenalo přelomem 60. let 20. století, kdy podlehlo vlně modernizace, a to opravdu ve velkém. Zatímco jiná města se renovovala postupně a nebo ve svých výstavbách zbrzdila, Abu Dhabi je stále v rozkvětu a proto ve městě spatříte jednu luxusní moderní budovu za druhou. Ze starého města se zde zachoval pouze Starý palác, který je dominantou čtvrti a takřka jedinou historickou památkou, která připomíná, že zde mrakodrapy a sklo nevládlo odjakživa.

Poblíž majestátního Abu Dhabi příhodně leží arabské letiště, proto se nemusíte obávat, že byste se do centra dění ,,trmáceli" několik hodin. Klasickou hromadnou dopravou, taxi službou a nebo osobním vozem jste za takřka 30 minut v centru hlavního města, kde na vás čekají luxusní hotely, překrásná nákupní centra, úchvatné promenády a spousta restaurací, ze kterých budete mít veliký problém, vybrat tu nejlepší.

Nyní se do Abu Dhabi můžete vypravit například s Australian Airlines, které vás do hlavního města Arábie dopraví za senzačních 6888 korun, což je jednoznačně nejlepší cena na trhu.

Autor: sheikh_zayedAutor: sheikh_zayed

Článek V dubnu do Abu Dhabi byl publikován 1. dubna 2014 v 12.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...