Adria Airways

Tagy:  letecká společnost, adria airways, cestování, let, levné letenky, letiště, slovinsko

Sponzorované odkazy:

Adria Airways

Máme zde další leteckou společnost, která rozhodně stojí za zmínku, neboť bez pochyby patří k těm lepším a spolehlivějším firmám, se kterými se nemusíte obávat cestovat. Létání patří sice k nejbezpečnějšímu druhu dopravy vůbec, ale přesto k němu má většina lidí jakýsi respekt a společnost, se kterou se rozhodne cestovat, si pečlivě vybere.

Adria Airways jsou sice slovinské národnosti, čili by mohly působit nezajímavým a spíše méně věrohodným dojmem, ale zdání opravdu klame. Letecká společnost byla založena již roku 1961 a proto ji můžeme s klidem považovat za jednu z leteckých stálic, která má na svém kontě bohaté zkušenosti. Adria Airways můžete znát také pod původním názvem Adria Aviopromet, který se sice již příliš nepoužívá, ale přesto se s ním ještě můžete setkat. A čím je vlastně aerolinie zajímavá? Tak především vás zaujme fakt, že poskytuje především charterové lety, jež jsou známé svou neuvěřitelně nízkou cenou.

Létejte se Slovinci, autor: OsduLétejte se Slovinci, autor: Osdu

Společnost si od dob svého vzniku vedla velmi dobře. V devadesátých letech na nějaký okamžik změnila své jméno, ale opět se vrátila k populárnímu Adria Airways. Poté rozšířila své pole působnosti a rovněž do svého provozu přidala významný letoun Douglas DC-9, se kterým létají jen ty nejprestižnější společnosti. Krušné časy ji ovšem nastali v roce 2001, po teroristickém útoku na New Yorská dvojčata. Chvíli se zdálo, že se firma nevzpamatuje, neboť se dostala do nepříjemného deficitního stavu, ovšem roku 2006 bylo krizi konec a aerolinie opět prosperuje. Své služby nabízí také na leteckých e-shopech, kde si výhodné charterové letenky můžete pořídit za zaváděcí akční ceny.

Po roce 2006 přepravila Adria Airways na jeden milion cestujících, čímž si vysloužila čestné místo u letecké prestižní asociace Star Alliance. I přes to, že je letecká společnost světově proslulá, své sídlo má stále ve Slovinsku, konkrétně v hlavním městě Lublaň.

K nejznámějším cílovým destinacím společnosti patří rozhodně Londýn, Amsterdam, Sarajevo, Brusel, Kodaň, Frankfurt, Istanbul, Tirana, Varšava, Kyjev, Curych, Moskva, Mnichov, Paříž, Podgorica, Priština, Skopje, Vídeň a Řím.

Článek Adria Airways byl publikován 7. listopadu 2013 v 12.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...