Do Hongkongu za 11 330 Kč!

Tagy:  akční letenky, levné letenky, last minute, cestování, létání, hongkong, ostrov

Sponzorované odkazy:

Do Hongkongu za 11 330 Kč!

Kdybychom provedli menší průzkum okolí s otázkou nejtajnějších snů, téměř každý by odpověděl, že by jejich největším přáním bylo procestovat celý svět a poznat kultury, které jsou diametrálně odlišné od té naší. Většina lidí se pravidelně vydává na letní dovolenou ke Středozemnímu moři, podniká eurovíkendy po evropských metropolích a maximálně zavítá o trochu dále, a to buď do Egypta nebo do Turecka.

K tomu, abyste si dopřáli ten luxus a viděli Empire State Building či Velkou čínskou zeď na vlastní oči, je zapotřebí vlastnit spoustu financí, kterými průměrný český občas bohužel nedisponuje. Ovšem doba dnes přeje nízkonákladovému cestování a last minute letenkám, díky kterým se i do těch nejvzdálenějších destinací můžete podívat za neuvěřitelně nízké ceny. Co takhle navštívit Hongkong a zaplatit za cestu tam i zpět pouhých 11 330 korun? To není sen, nýbrž realita 21. století.

Hongkong je pravou metropolí, autor: Zachary BaumgartnerHongkong je pravou metropolí, autor: Zachary Baumgartner

Poznejte krásy Hongkongu

Území dnešního Hongkongu se nachází pří deltě řeky ústící do Jihočínského moře a jeho rozloha čítá na 1092 kilometrů čtverečních. Oblast rozhodně nepatří k nejmenším a co se zalidnění týče, může se pyšnit sedmi miliony obyvatel stejně tak, jako spousta významných světových metropolí. 95 procent obyvatelstva tvoří Číňané, přičemž okolo 75 procent celkové populace žije na venkově a městskému ruchu příliš neholduje. Lidí zde hovoří kantonským dialektem čínštiny. Co je ale velmi zvláštní je fakt, že se v Hongkongu opravdu často setkáte s angličtinou a to nejenom v běžném denním životě, ale také na úřadech, v muzeích a galeriích, v restauracích a dokonce v divadlech a kinech. V tomto směru je tedy Hongkong velice pokrokový a vyspělí. Cizinci se zde tak díky minimu jazykové bariéry cítí uvolněněji a svůj pobyt si mohou náležitě užít.

Pokud byste náhodou nabyli dojmu, že byste se na ostrově mohli nudit, pak je třeba vás okamžitě vyvést z omylu. Kromě toho, že zde panuje celkem příjemná atmosféra, obyvatelé jsou vstřícní a poznat místní kuchyni bude rozhodně zážitek, máte se na co těšit i v oblasti kultury, architektury a kuriozit. Populárním a světově proslulým místem je v Hongkongu Oceánský park, který se svou rozlohou stal největším územím svého druhu. Kdo navštíví Hongkong a neabsolvuje cestu do Oceánského parku, jako by zde ani nebyl.

Na své si určitě přijdou i milovníci turistiky, neboť ostrov je velmi rozmanitý a stejně jako vlastní překrásné nížiny, pyšní se i spoustou hornatin, které díky nepříliš vysokým výškám, jež nepřekročí 600 metrů nad mořem, můžete bez problémů zdolat.

Hongkong za akční ceny

Pakliže vás Hongkong zaujal a toužíte jej poznat na vlastní kůži, vydejte se na cesty se společností Etihad Airways a to za neuvěřitelných 11 330 korun.

Na ostrově najdete bujnou vegetaci, autor: VasenkaPhotographyNa ostrově najdete bujnou vegetaci, autor: VasenkaPhotography

Článek Do Hongkongu za 11 330 Kč! byl publikován 10. září 2013 v 12.00 v rubrice Letenky a Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...