US Airways

Tagy:  letecká společnost, us airways, létání, letenky, letecká doprava, letouny, cestování, turisté

Sponzorované odkazy:

US Airways

Někdo cestování letadlem přímo zbožňuje, jiný mu příliš neholduje a další má při pobytu ve vzduchu panickou hrůzu. Ať už patříte do jakékoliv skupiny jedno je jisté, rozhodně chcete vždy a za všech okolností létat spolehlivě, bezpečně, komfortně a bez zbytečných časových prodlev. Pakliže máte všechny tyto nároky, pak si musíte vybrat takovou leteckou společnost, která je schopna je do posledního puntíku uspokojit. Jednou z nich je například americká aerolinie US Airways, se kterou je cesta letadlem jedna báseň.

Stejně jako některé konkurenční společnosti, které jsme již zmiňovali, patří i US Airways k těm, které se v leteckém oboru pohybují nějaký ten pátek. Datum vzniku založení firmy je rok 1939, nutno tedy podotknout, že má aerolinie bohatou historii a tím pádem i nespočet zkušeností, jež jsou pro bezpečí a pohodlí pasažérů podstatné.

Z počátku se společnost soustředila na přepravu poštovních zásilek na lince Pensylvánie Ohio a to za pomocí menšího letounu Stinson Reliant. Společnost své služby provozovala precizně a od svých klientů sklízela samé ovace.Netrvalo tedy dlouho a americká aerolinie se začala rozrůstat závratným tempem a rovněž začala přepravovat obyvatelé Ameriky.

Létejte bezpečně a pohodlně, autor: Aero IcarusLétejte bezpečně a pohodlně, autor: Aero Icarus

Dnes patří US Airways k pěti nejznámějším a největším americkým aeroliniím, což je rozhodně veliký úspěch. Za dobu své existence firma vystřídala nespočet názvů a pojmenování, přičemž aktuální jméno získala roku 1997 a se vší pravděpodobností jej v budoucnu nebude měnit.

Stěžejním rokem byl pro americkou aerolinii rok 2005, kdy se stala právoplatným členem asociale Stal Alliance, která zaštiťuje ty nejprestižnější letecké společnosti. Díky této koalici tak společnost cestujícím nabízí denně 17 000 letů do 900 destinací ve 160 zemích světa. Své lety US Airways podniká do 230 světových destinací, přičemž nejfrekventovaněji létá napříč Severní a Střední Amerikou, dále pak v Západní Evropě. Na pražském letišti Václava Havla se služeb této společnosti nedočkáte, ale pokud byste přeci jen chtěli podniknout let s US Airways, vydejte se do Frankfurtu.

Článek US Airways byl publikován 6. září 2013 v 12.00 v rubrice Společnosti a Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...