Letiště Palermo aneb na Sicílie snadno a pohodlně

Tagy:  letiště palermo, sicílie, itálie, cestování, létání, letenky, turismus

Sponzorované odkazy:

Letiště Palermo aneb na Sicílie snadno a pohodlně

Itálie obecně patří k nejoblíbenějším turistickým destinacím cestujících z celého světa. Obzvláště pak Evropané si její rozmanitá zákoutí velmi oblíbili, neboť právě Itálie nabízí nespočet možností, jak strávit dovolenou. Na jedné straně se můžete uchýlit do jednoho ze stovek atraktivních přímořských letovisek a užít si nezapomenutelný pobyt. Na straně druhé si zde užijete skvělé nákupy v městě módy, kterým je samozřejmě Miláno, poznáte spousty historických památek v Římě, projedete se na gondole v Benátkách a v zimě si dokonce v italských Alpách parádně zalyžujete. Pakliže stále přemýšlíte, jakou část apeninského poloostrova navštívit tentokrát, vydejte se nejjižněji a poznejte krásy úchvatné Sicílie.

Největší italský ostrov, Sicílie, je pestrost sama. Setkáte se zde s překrásnou krajinou, průzračným mořem a romantickými plážemi, rovněž ale narazíte na vysoké kopce s drsnou krajinou a temperamentní obyvatelstvo, pro které je familiérní přístup k cizincům naprosto běžný.

Navštivte famózní Palermo, autor: maurobrockNavštivte famózní Palermo, autor: maurobrock

Jakmile zde budete, nezapomeňte také navštívit proslulé hlavní město, o kterém se stovky let traduje, že zde má své hluboké kořeny italská mafie. Právě díky těmto povídkám a báchorkám získalo Palermo pověst jakéhosi kriminálního místa. Vy se tu ale rozhodně bát nemusíte, turistů si Italové opravdu váží a pokud si v jedné z místních restaurací objednáte chutnou pizzu Palermo, budou vás přímo zbožňovat.

Letiště Palermo

Pakliže se rozhodnete na Sicílii cestovat leteckou dopravou,měli byste určitě vědět prát základních informací o tamním letišti. Letiště Palermo, jinak zvané také Falcone-Borsellino se nachází asi 35 kilometrů od hlavního města Sicílie. Do Palerma se dostanete velmi snadno a to pomocí autobusů či vlaků, které jezdí velmi často. Z hlavního města se pak jednoduše dopravíte do vámi požadované destinace. Na letišti sídlí 13 různých leteckých společností, včetně těch nízkonákladových. Pokud tedy lítáte například se společností EasyJet, na Sicílii se můžete podívat za velmi nízké ceny. Co si ale na letišti Palermo příliš neužijete, jsou nákupy. Clo je zde velmi omezené a proto se vám vyplatí utrácet spíše v zemi.

Článek Letiště Palermo aneb na Sicílie snadno a pohodlně byl publikován 10. srpna 2013 v 12.00 v rubrice Létání, Letenky, Letiště a Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...