S American Airlines do celého světa

Tagy:  letecká společnost, american airlines, létání, letenky, letecká doprava, letouny, cestování, turisté

Sponzorované odkazy:

S American Airlines do celého světa

Každý, kdo alespoň jednou za život letěl, zažil tu prvotní nervozitu, kdy nastoupíte na palubu letadla a rázem víte, že jste svůj osud předali do rukou někoho naprosto cizího a neznámého, kým není jenom pilot, ale také letecká společnost, se kterou jste se rozhodli cestovat. Jistě se všichni shodneme na tom, že se člověku výrazně uleví s vědomím, že letí s prestižní společností, jež si své jméno založila na úspěšných letech, které pořádá již desítky let. A jednou z nich je například světově proslulá aerolinie American Airlines.

O společnosti v kostce

American Airlines patří k těm starším leteckým společnostem, které se mohou pyšnit určitou historií. Datum jejího vzniku je 25. leden 1930, což je rozhodně úctyhodných pár desítek let dobře odvedené práce, přičemž téhož roku se uskutečnil první let na trase Boston – New York, během kterého nebylo zaznamenáno jediné pochybení jak z řad cestujících, tak personálu a techniků. O tom, že si společnost vede velmi dobře svědčí i pozitivní recenze a fakt, že s American Airlines létají i celebrity a známí lidé.

Létejte bezpečně a komfortně, autor: Aero IcarusLétejte bezpečně a komfortně, autor: Aero Icarus

Velmi významným mezníkem se pro společnost stal rok 1936, kdy se American Airlines společně s New Yorským starostou Fiorellem La Guardiou domluvili na plánech výstavby nového letiště v New York City. Myšlenka se zdála být geniální a proto došlo za nedlouho k její realizaci. Pro firmu se tento krok stal stěžejním, neboť AA tak historicky jako první, vlastnily svůj letištní ,,salonek". Ovšem svou základnu dnes aerolinii nemá v New Yorku, jak by se mohlo zdát, nýbrž v texaském Forth Worth.

Dalším důležitým bodem vývoje aerolinky se stala osmdesátá léta, kdy společnost začala podnikat také lety do Evropy a na opačnou polokouli, čili do Japonska. Dnes již podniká cesty po celém světě i do těch méně známých končit a destinací. S American Airlines tak můžete létat takřka kamkoliv.

Rok, který rozhodně nelze opomenout, je 1998, kdy se spolu s dalšími čtyřky aeroliniemi, American Airlines staly předním členem aliance Oneworld, která sdružuje ty nejprestižnější a nejpopulárnější letecké společnosti na světě. Členství v této asociaci turistům dokazuje, že právě létání s American Airlines, je neuvěřitelně bezpečné, komfortní a světové.

Článek S American Airlines do celého světa byl publikován 2. srpna 2013 v 12.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...