Alitalia - aerolinie s italskou tradicí

Tagy:  letecká společnost, létání, lety, aerolinie, cestování, letiště, itálie, evropa

Sponzorované odkazy:

Alitalia - aerolinie s italskou tradicí

Pokud patříte k těm, kteří rádi objevují krásy zahraničí a žádný výlet za hranice naší vlasti vám není cizí, pak byste měli klást důraz na výběr letecké společnosti, se kterou se rozhodnete pro transport, neboť ne všechny společnosti, se mohou pyšnit dobrou pověstí.

Jednou z nejpopulárnějších a tím pádem i nejnavštěvo­vanějších oblastí Evropy je rozhodně apeninský poloostrov, neboli Itálie. Pakliže jste se rozhodli pro dovolenou na pobřeží této malebné země, chystáte se navštívit proslulé hlavní město či vás láká eurovíkend ve Florencii, vyberte si leteckou společnost s tradicí, kterou nemůže být nikdo jiný, než Alitalia

Alitalia podniká až 28 vnitrostátních letů, autor: Aero IcarusAlitalia podniká až 28 vnitrostátních letů, autor: Aero Icarus

O společnosti

Alitalia není ve světě nejznámější, ovšem evropané a především pak Italové si jejích služeb nemohou vynachválit. Aerolinka je z poloviny státní a datum jejího založení je roku 1946. Nutno podotknout, že tedy patří k těm starším firmám, které mají jistou historii a nespočet zkušeností, ze kterých čerpají každý let. Kdybyste hledali pevné stanovisko společnosti, její sídlo byste našli zcela očekávaně v hlavním městě Itálie, čili v Římě, kde koneckonců sídlí od samého počátku. Alitalia v přepravě cestujících rozhodně nezahálí a denně podniká cesty po 28 italských městech a věnuje se až 74 oblastem mimo svou rodnou zemi. Zavítat přímo z Itálie tak můžete do Španělska, Portugalska, Řecka, ale také do Skandinávie nebo pobaltských oblastí. Výběr je opravdu květnatý.

Co je rozhodně podstatné zmínit, je fakt, že je Alitalia členem IATA, což je velice prestižní korporace, zastřešující pouze ty letecké společnosti, které mají jisté jméno založené na dobré pověsti a prvotřídních kvalitách. Právě díky členství v IATA se tisíce cestujících, kteří doposud s Alitalia neměli zkušenost, rozhodli pro cestování v jejím područí.

Co se letecké flotily společnosti Alitalia týče, ta je opravdu rozmanitá a působivá. V dlouhé řadě strojů najdete například Airbus A320–200, Airbus A321–100, ATR 72, Boeing 767–300ER, Boeing 777–200ER nebo Embraer ERJ 145.

Článek Alitalia - aerolinie s italskou tradicí byl publikován 5. července 2013 v 12.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...