Letenky do Marseille za akční ceny!

Tagy:  Marseille, město, metropole, francie, historie, dovolená, zájezd

Sponzorované odkazy:

Letenky do Marseille za akční ceny!

Naplánujte si dovolenou snů již nyní, neboť můžete ušetřit tisíce korun na dopravě i na ubytování, jenž by vás za normálních okolností a v sezóně přišlo na vysokou sumu. Zapomeňte však na klasické odpočívání v Chorvatsku či na poznávací zájezd do Paříže, který můžete absolvovat prakticky kdykoliv. Vydejte se do Marseille, proslulé svou historií a známou hymnou.

Jeden z nejvýznamnějších francouzských přístavů ve Středomoří byl díky své strategicky výhodné pozici od nepaměti předurčen k tomu stát se velmi důležitým městem. Právě ke zdejším břehům totiž v dávných dobách směřovaly lodě z oblastí severní Afriky i odjinud a složení obyvatelstva této bohaté přístavní metropole bylo značně pestré. Rozmanitá skladba populace je pro hlavní město regionu Provence charakteristická i v dnešních dnech, stejně tak jako všechny klady a zápory, které z tohoto faktu vyplývají. Marseille je druhé největší město ve Francii s necelým milionem obyvatel, je městem téměř všech národů žijících okolo Středozemního moře včetně mnoha Arabů. Marseille je velké průmyslové středisko a dopravní uzel. Francouzská hymna Marseillaisa získala své jméno po jednotce dobrovolníků, kteří v roce 1792 pochodovali na Paříž, aby se připojili k revoluci. Město má vynikající polohu v širokém zálivu obklopeném řetězem vápencových pohoří.

Marseille je historicky nejstarším městem Evropy, autor: julia santasoMarseille je historicky nejstarším městem Evropy, autor: julia santaso

Marseille byla založena kolem roku 600 před našim letopočtem, hovoříme tedy o opravdovém starci mezi evropskými městy. Kolonie prosperovala, její obyvatelé podnikali plavby od Senegalu až po Island. Marseille se stala jedním ze středisek civilizace a kultury a byla od počátku organizována jako republika. Když Římané ve 2. století obsadili celé přímoří a založili provincii Zaalpská Galie, Marseille zůstala svobodnou městskou republikou. Od 3. století se její úpadek stupňoval, když byla decimována nájezdy barbarů a morovými epidemiemi. Pozvedly ji až křížové výpravy, které přinesly rozvoj námořní dopravy. Tehdy Marseille začala soupeřit s Janovem, první námořní velmoci. Roku 1720 tu vypukl mor, jemuž padlo za oběť 50 000 lidí. Velkou francouzskou revoluci však přijali obyvatelé s nadšením. Ještě po letech vypravili do Paříže 500 dobrovolníků, kteří s sebou přinesli bojovou píseň, později podle nich nazvanou Marseillaisa, ta se stala francouzskou hymnou. Za 2. světové války byla Marseille dvakrát bombardována, Němci strhli staré městské čtvrti. Na jejich místě se ihned po osvobození začala stavět moderní čtvrť.

Letenky

Vydejte se do slunné Marseille ještě dnes a to za neuvěřitelných 900 korun včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Marseille je druhým největším městem Francie, autor: francoise lickMarseille je druhým největším městem Francie, autor: francoise lick

Nejlevnější letenky do Marseille nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Marseille za akční ceny! byl publikován 28. dubna 2012 v 23.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...