Letenky do Bukurešti – do metropole Rumunska s Ryanair

Tagy:  Bukurešť, rumunsko, evropa, cestování, centrum, památkiy, historie

Sponzorované odkazy:

Letenky do Bukurešti – do metropole Rumunska s Ryanair

Rumunsko sice nepatří k nejnavštěvo­vanějším a nejoblíbenějším zemím Evropy, neboť zdejší kultura a obyvatelstvo mnohdy působí nekulturně a jaksi chaoticky. Avšak hlavní město vás v mnoha směrech může velice příjemně a nečekaně překvapit. Pokud si potrpíte na prodloužené víkendy či eurovíkendy po hlavních městech evropského kontinentu, nezapomeňte ani na nevšední a svéhlavou Bukurešť, ze které si odvezete nezapomenutelné a dechberoucí vzpomínky.

Metropole země je nejlidnatějším městem Rumunska, hlavním dopravním uzlem, sídlem vlády, prezidenta a různých institucí. Rozkládá se v úrodné nížině na jihu až jihovýchodě země. Počátky sahají do 14. století. Hlavním městem je od vyhlášení samostatnosti v roku 1877 a často se jí přezdívá Paříž východu. Ke krásám Paříže má ale velice daleko. Je to přelidněné a hektické město plné šedi, paneláků, továren a nevzhledných budov, avšak i přes tyto negativa má určité kouzlo a vlastní osobnost. Obyvatelstvo hlavního města Rumunska je poměrně kosmopolitní, vyskytují se zde samozřejmě Rumuni, ale také Romové, Turci, Afričané a Pákistánci.

Bukurešť se pyšní řadou historických budov, autor: santanoBukurešť se pyšní řadou historických budov, autor: santano

Jednou z nejdůležitějších turistických památek je budova parlamentu, která je součástí projektu Centru Civic. Nejlépe na ní pohlédnete z ulice Piata Unirii. Velice bohaté kulturní město bylo z části zničeno výstavbou nevzhledných panelových domů, ve kterých se usídlilo místní obyvatelstvo a nechalo je dosti zchátrat.

V systému MHD se můžete setkat s tramvajemi, autobusy a metrem. Metro zde má několik tras a cestování není tak jednoduché jako v Praze. Vše začíná už nákupem lístků u okýnka, průchodem turnikety a nalezením správného nástupiště. Vozy metra jsou však prostorné a většinou je celá souprava průchozí. Pro cestu autobusem je nejlépe využít stanici soukromých mikrobusů, protože z ostatních asi šesti nádraží se dostanete leda tak do okolních městeček a vesnic. Nádraží leží na Carea Grivitei někde poblíž vlakového nádraží Gara de Nord

Letenky

Do Bukurešti, o které se vede spousta sporů a nejrůznějších debat se nyní podíváte s nízkonákladovou společností Ryanair za příjemných 1122 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Centrum Bukurešti je jaksi chaotické a nevzhledné, autor: terez gilaniCentrum Bukurešti je jaksi chaotické a nevzhledné, autor: terez gilani

Nejlevnější letenky do Bukurešti nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Bukurešti – do metropole Rumunska s Ryanair byl publikován 28. března 2012 v 10.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...