Letenky do Stockholmu – zavítejte do překrásného Švédska

Tagy:  Stockholm, švédsko, památky, historie, cestování, levné letenky

Sponzorované odkazy:

Letenky do Stockholmu – zavítejte do překrásného Švédska

Město složené z mnoha ostrovů a ostrůvků si nezískalo přezdívku „Benátky severu“ nadarmo, všudypřítomné vodní kanály dodávají městu velmi romantickou atmosféru. Každého návštěvníka si jistě podmaní onen dojem plujícího města. Hlavní a největší město Švédska, Stockholm se nachází na břehu jezera zvaného Mälaren, v místech, kde se jmenované jezero potkává s mořem. Centrum města se nachází na čtrnácti ostrovech a odtud získalo svůj název. Stock by se dalo přeložit jako kláda a holm jako ostrůvek. Nejznámnější a nejnavštěvovanější čtvrtí je Gamla Stan, jehož úzké uličky se proplétají půvabnými načervenalými domy, jimž vévodí královský palác. Většina turistů nepropásne ani návštěvu ostrova Djurgården, na kterém je provozován Skansen, první muzeum pod širým nebem na světě, které zároveň propůjčilo jméno typu muzea, jež rekonstruuje každodenní život v minulých staletí a předvádí jeho autentické ukázky.

Stockholm je jedním z nejkrásnějších měst Evropy, autor: casannaStockholm je jedním z nejkrásnějších měst Evropy, autor: casanna

Kořeny švédského hlavního města spadají do 13. století, kdy dal významný bojovník Birger Jarl vybudovat pevnost, základ pozdějšího Stockholmu na ostrově poblíž strategicky důležitého jezera Mälaren. Od té doby význam města neustále vzrůstal, stalo se z něho nedobytné obranné centrum i útočiště vojsk, postupně se rozvíjel také obchod a řemeslná výroba. Přes válečná období a století požárů a moru, se Stockholm v 18. a 19. století transformuje do centra vzdělanosti a umění, vznikají zde významné kulturní instituce jako je například Královská akademie věd, která každoročně uděluje Nobelovu cenu. 19. a 20. století zaznamenává značnou expanzi města, velký stavební rozmach se odehrál po roce 1860 a ve druhé polovině 20. století přibyla nová předměstí a celé moderní čtvrti na okraji Stockholmu.

Staré město Gamla stan je srdcem Stockholmu, je jeho nejstarší historickou částí, a to velmi půvabnou a působivou. Žádný návštěvník města jistě nevynechá procházku po tomto malém trojúhelníkovitém ostrůvku, na kterém se nachází královský palác. Na Gamla stanu i v širším centru města najdete širokou paletu zajímavých muzeí, která se bohužel nedají všechny stihnout, pokud nejste ve Stockholmu na půl roku. Mezi nejzajímavější a největší patří Nationalmuseum a Historiska museet.

Letenky

Jedinečnou koupi těch nejlevnějších nízkonákladových letenek nabízí společnost Wizzair, se kterou se o kouzelného Stockholmu podíváte za neuvěřitelných 348 korun a to včetně zpáteřního letu a veškerých letištních poplatků.

Stockholm se rozkládá na několika ostrovech, autor: Olef BjorgenStockholm se rozkládá na několika ostrovech, autor: Olef Bjorgen

Nejlevnější letenky do Stockholmu nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Stockholmu – zavítejte do překrásného Švédska byl publikován 27. března 2012 v 13.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...