Letenky na Rhodos – do Řecka za nejnižší ceny

Tagy:  Rhodos, řecko, ostrov, moře, pláže, slunce, flora, fauna, příroda, památky, kultura

Sponzorované odkazy:

Letenky na Rhodos – do Řecka za nejnižší ceny

Letní dovolená se pomalu blíží a vy byste měli začít přemýšlet, kam se letos s partnerem, partou přátel a nebo s rodinou vypravíte. Rhodos slibuje nejenom téměř tropické teploty, ale také nekonečné pláže, delikatesní kuchyni, příjemné obyvatelstvo, průzračné moře a večerní trhy. Vydejte se na slunný Rhodos za ty nejnižší ceny na trhu.

Rhodos, známý také jako Ostrov slunce, je největším z Dodekanského souostroví a čtvrtým největším ostrovem Řecka. Na ostrově ležícím u jižního pobřeží Turecka v Egejském moři žije asi 125 tisíc obyvatel. Zatímco je na ostrově tucet měst, většina ostrovanů bydlí ve stejnojmenném hlavním městě. Hornatý ostrov je jednou z nejpopulárnějších turistických destinací v Evropě, a to samozřejmě nejen díky své jedinečné krajině.

Rhodis se pyšní překrásnou krajinou, autor: anita alvaroRhodis se pyšní překrásnou krajinou, autor: anita alvaro

Rhodos oplývá také bohatou faunou a florou. V tomto ohledu je největší zajímavostí ostrova takzvané Údolí motýlů, ve kterém se v letních měsících páří tisíce těchto druhů. Při cestě ostrovem se dobře dívejte na nehostinné skály, určitě místy spatříte skupiny horských koz, které se na skalách pohybují s neuvěřitelnou obratností.

Kulturní nabídka na ostrově je také zajímavá a mnohdy unikátní. Staré Město rhodoské metropole s Palácem velmistrů a pozůstatky mohutných hradeb jsou již dlouho magnetem pro turisty. Kromě nesmírně cenné a zajímavé mozaiky se uvnitř paláce nachází také kopie slavného sousoší Láokoóna. Všichni umělci, kteří se na mramorové kopii antického sousoší podíleli, pocházeli z ostrova Rhodos. Bronzový originál byl však bohužel ztracen.

Jednou z nejvíce nejnavštěvova­nějších atrakcí je městečko Lindos s jeho slavnou Akropolí. Město se vyznačuje četnými bílými domy, často zdobenými růžovými květy ibišku, úzkými uličkami a mnoha osly, kteří mají na hřbetě unavené turisty. Pokud chcete Rhodos zastihnout zelený a rozkvetlý, navštivte jej v květnu, kdy se budou teploty pohybovat okolo příjemných 20 stupňů.

Letenky

S jedinečnou nabídkou na trhu přichází opět společnost Ryanair, která nabízí své nízkonákladové letenky na Rhodos za pouhých 1538 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Ostrov Rhodos je jedním z nejnavštěvovanějších míst Řecka, autor: katalanocompanyOstrov Rhodos je jedním z nejnavštěvovanějších míst Řecka, autor: katalanocompany

Nejlevnější letenky na Rhodos nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky na Rhodos – do Řecka za nejnižší ceny byl publikován 21. března 2012 v 16.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...