Letenky na Srí Lanku – exotika dostupná pro každého

Tagy:  Srí Lanka, ostrov, exotika, zajímavosti, památky, moře, pláže

Sponzorované odkazy:

Letenky na Srí Lanku – exotika dostupná pro každého

Toužíte-li po pravé nefalšované romantické exotice, není snad lepší místo na naší planetě než právě Srí Lanka. Nekonečné promenády kokosových palem, sluncem zalité pláže, průzračné moře a srdeční domorodci vám ukáží, jak přesně vypadá opravdový ráj na zemi. Okouzlující Srí Lanka je pohádkovým místem pro odpočinek i fascinující zážitky. Objevte mystický ostrov, jeho záhadnou historii a starobylá města. Vychutnejte si šálek nejlepšího čaje i krásu bělostných pláží v Negomdo a rozjeďte se za báječnou dovolenou do oblíbeného letoviska Kalutara. Budete uneseni krásami, které nabízí jen stále zelená Srí Lanka!

Srí Lanka je doslova rájem na zemi, autor: maonuSrí Lanka je doslova rájem na zemi, autor: maonu

Srí Lanka, dříve nazývána Cejlon je ostrovním státem, který se nachází v Indickém oceánu, asi 30 kilometrů od pobřeží Indie. Má rozlohu 65 610 kilometrů čtverečních ve tvaru slzy a je přibližně 353 kilometrů dlouhá a 183 kilometrů široká. Nadmořská výška stoupá ve vnitrozemí až na 2524 metrů nad mořem. Tato země nabízí jedinečnou směsici kulturního a přírodního bohatství. Setkáte se se třemi nejvýznam­nějšími světovými náboženstvími, prolínají se zde vlivy evropských kolonizátorů a asijské tradice.

Pobřeží je lemované plážemi, z nichž některé nabízejí světové surfařské vlny. Na vysočině můžete obdivovat zvlněné pahorky poseté čajovými plantážemi. Velkým lákadlem je návštěva národních parků, kde se to hemží slony, levharty, opicemi, krokodýly a vzácnými ptáky. Bohatost kultury a místních tradic poznáte při svátečním procesí se slony, ukázkách kandyjských tanců, ale i v každodenním životě laskavých obyvatel této půvabné země.

Colombo

Colombo je jedním z nejvíce fascinujících hlavních měst na světě. Ačkoliv je velmi živé a moderní, zachovává si kouzlo a atmosféru koloniální doby. Největší dominantou města jsou dvě věže světového obchodního centra. Významnou památkou je Radnice nebo Mešita Jami ul Alfar. V Columbu můžete navštívit bohatě zdobený buddhistický chrám Gangarama Vihara, zajít do sloního sirotčince v Pinnawela, dopřát si masáž v některém z lázeňských domů nebo si naopak užít vzrušující a chaotickou atmosféru pouličních trhů v Pettah.

Na Srí Lance je téměř denně slunečno, autor: jennineboloneNa Srí Lance je téměř denně slunečno, autor: jenninebolone

Letenky

Přesto, že je Srí Lanka velice oblíbenou destinací, v dřívějších dobách byla pro většinu lidí jakýmsi tabu, neboť letenky stály takřka nemyslitelné peníze. Časy se však mění a dnes můžete pořídit letenky do Colomba od společnosti Condor za krásných 9935 korun, samozřejmě včetně zpátečního letu a letištních tax.

Nejlevnější letenky na Srí Lanku nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky na Srí Lanku – exotika dostupná pro každého byl publikován 6. února 2012 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...