Letenky do Sydney – Austrálie za nejnižší ceny na trhu

Tagy:  Sydney, austrálie, město, zajímavosti, památky, opera, pláže, moře

Sponzorované odkazy:

Letenky do Sydney – Austrálie za nejnižší ceny na trhu

Země protinožců je lákavá nejenom pro nás Evropany, ale pro celý okolní svět, neboť je svou odlehlostí, odlišnou kulturou a nevšední flórou a faunou neskutečně atraktivní. Austrálie, především pak Sydney přináší možnosti v podobě dokonalé dovolené, ale také studijního pobytu či pracovní příležitosti.

Charakter takřka čtyřmiliónového kulturního, ekonomického i intelektuálního centra celého australského kontinentu je určován hlavně tím, že se jedná o přístav. Sydney se proto také občas přezdívá „přístavní město“. Nejznámější dominantou města s nepřeberným množstvím zálivů a pláží, je určitě budova sydneyské opery. Pohled na jednu z nejvýznačnějších architektonických staveb dvacátého století si nesmí nechat ujít žádný návštěvník Sydney. Další neopomenutelnou a charakteristickou stavbou je ocelový most Sydney Harbour Bridge.

Navštivte australské Sydney a operu, autor: davidmcgreyNavštivte australské Sydney a operu, autor: davidmcgrey

Oblast kolem přístavu Port Jackson byla domovem Aboriginců více jak 40 tis. let. Austrálie je sice osídlena od nepaměti, ale objevena byla až v roce 1770 kapitánem Jamesem Cookem. Její následné osidlování Brity začalo v roce 1788, kdy do Sydney dorazila první flotila s vojáky a trestanci. První osada byla postavena v témže roce v zátoce Sydney Cove, kde dnes odjíždějí veškeré lodě z Circular Quay. Sydney stojí v místech, kde pobýval kmen Eora, podle něhož jsou také pojmenována některá předměstí. V 2.polovině 19.století se z národa trestanců pomalu stala demokratická země a roku 1901 byla Austrálie vyhlášena federací v čele s ministerským předsedou. Austrálie je dodnes členem britského společenství Commonwealth, v čele tedy stojí britská královna, zastupována generálním guvernérem.

V Sydney a jeho okolí se nachází množství malých, ale i velkých pláží, počínaje nejznámějšími, jako jsou Manly, Bondi a podobně. Velice oblíbeným místem je i Watsons bay, kde se nachází malá pláž s krásným výhledem na město. Na Bondi se snadno dostanete městskou hromadnou dopravou.

Sydney je impozantní město, autor: tiffanyevansSydney je impozantní město, autor: tiffanyevans

Letenky

Sydney je v posledních letech opravdu vyhledávanou a oblíbenou destinací, čehož si všimla nejedna letecká společnost. S aerolinií Emirates se do pohádkového Sydney podíváte za 22 259 korun a to včetně zpátečního letu a všech letištních poplatků.

Nejlevnější letenky do Sydney nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Sydney – Austrálie za nejnižší ceny na trhu byl publikován 27. ledna 2012 v 13.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...