Letenky do Madridu – navštivte španělskou metropoli

Tagy:  Madrid, Španělsko, evropa, památky, architektura, zajímavosti, ubytování, real madrid

Sponzorované odkazy:

Letenky do Madridu – navštivte španělskou metropoli

Patříte-li mezi nadšence poznávacích zájezdů a prodloužených víkendů, neměli byste ze svého seznamu vyřadit ani Madrid. Španělská metropole nabízí nesčetně zajímavostí v podobě architektury, kulturního děditství a podobně. Jako každé velkoměsto nabízí Madrid nejen nespočet kulturních památek a významných galerií, ale i pestrý noční život okořeněný pravým flamencem. Mnoho turistů tam rovněž vyráží za nákupy nebo navštívit zápas slavného fotbalového klubu Real Madrid.

Madrid oplývá překrásnou architekturou, autor: pedrosantosiiMadrid oplývá překrásnou architekturou, autor: pedrosantosii

Madrid leží uprostřed španělského území a protéká jím řeka Manzanares, pyšní se rozlohou 607 kilometrů čtverečních a počet obyvatel je okolo 3 milionů. Madrid nepatří zrovna k nejlacinějším městům, proto dejte raději přednost metru před drahými taxíky. Přepravovat se můžete též autobusem, ale vlakové spoje jsou rychlejší a pohodlnější.

Hlavní město španělského království je sídlem královské rodiny, a proto se v centru nachází prostorný palácový komplex Palacio Real, největší v západní Evropě. Dalším významným historickým místem je kastilská Plaza Mayor, čtvercové hlavní náměstí z 16. století, a také katedrála Almudena. Puerta del Sol je duchovní baštou nejen Madridu, ale i celého Španělska. Je rovněž důležitým orientačním místem, z kterého je měřeno šest hlavních národních silnic. Pokud nebudete po celodenním poznávání města unaveni, vrhněte se do víru večera. V Madridu, stejně jako v celém Španělsku, se začíná žít až kolem půlnoci a o zábavu není nouze. Do většiny barů či hospod je možné jít s dětmi a nikdo se nad tím nebude pozastavovat, před dvěma lety byl také přijat nekuřácký zákon.

Hlavní město Španělska má okolo 3 milionů obyvatel, autor: desperadoHlavní město Španělska má okolo 3 milionů obyvatel, autor: desperado

Madrid nabízí klasicky několik typů ubytování, v závislosti na požadované kategorii. Nejlevnější ubytování v Madridu, kterým vezmou zavděk především dobrodružné povahy nebo studenti, nabízejí hostely, kde cena za přespání osciluje od 19 eur za noc až po 40 eur. Pokud se rozhodnete pro hotel, cena tříhvězdičkového hotelu v blízkosti centra se pohybuje kolem 100 eur.

Letenky

Madrid se neřadí k doslova typickým a nejnavštěvovanějším turistickým oblastem, proto jsou letenky dražší než například do Paříže či Londýna. Se společností ČSA můžete nyní do Madridu odcestovat za krásných 3095 korun a to včetně veškerých letištních tax a zpáteční cesty. Ostatní aerolinie nabízejí letenky okolo 5 tisíc korun.

Fotbalový klub Real Madrid je místní atrakcí, autor: elclasikoFotbalový klub Real Madrid je místní atrakcí, autor: elclasiko

Nejlevnější letenky do Anglie nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Madridu – navštivte španělskou metropoli byl publikován 23. ledna 2012 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...