Letenky do Dánska – zavítejte do země pohádek a zelených kopců

Tagy:  Dánsko, historie, památky, kodaň, moře

Sponzorované odkazy:

Letenky do Dánska – zavítejte do země pohádek a zelených kopců

Dánské království sice nepatří k zemím, jenž by vyčnívaly svou ekonomikou, kulturním bohatstvím či vyspělým školstvím, avšak přesto je velice atraktivní a láká tisíce turistů za dějinami Hanse Christiana Andersena, za poznáním zdejší krajiny plné nekonečných kopců a větrných mlýnů, jenž jsou v celém světě tak pověstné. Neváhejte a zavítejte do Dánska, užijete si zde relax v podobě turistiky a poznávání místních zvyklostí.

Dánsko patří k zemím ležícím v severní Evropě a je tvořeno Jutským poloostrovem, velkými ostrovy Sjælland, Fyn a nespočtem menším ostrovů nacházející se v Baltském a Severním moři. Přímým sousedem Dánska je Německo, nepřímými Polsko, Švédsko a samozřejmě Norsko. Dánsko se rozkládá na 43 094 km², žije zde skoro 5,5 milionu obyvatel, což je téměř půlka lidí v České republice. Hlavním městem je Kodaň, která se pyšní největší zalidněností. Nejvyšším přírodním bodem Dánska je kopec Møllehøj, ten dosahuje výšky 170,86 metrů. Povrch Dánska je tvořen převážně rovinami a nížinami, průměrná výška zde nepřesahuje 30 metrů nad mořem.

Dánsko dominuje jedinečnou krajinou, autor: cestujemespolecneDánsko dominuje jedinečnou krajinou, autor: cestujemespolecne

Dánsko je možná pro mnoho z vás pouze tranzitní zemí na cestě do Švédska a Norska, ale věřte, že i tato zemička stojí za pár dní návštěvy. Jsou to převážně kilometry písčitých pláží na Jutském poloostrově, zelené roviny s krásnými bílými kostelíky, neodolatelná přímořská městečka a upravené vesnice, kilometry silnic pro cyklisty, nové dálnice a ještě novější mosty. Naleznete tu ale i kousky historie a hlavně hodné obyvatele, kteří vám vždy ochotně otevřou svou přátelskou náruč.

Mezi nejznámější památky Dánska patří malá mořská víla tyčící se na pobřeží Kodaně, dánský hrad, kam umístil William Shakespeare děj svého dramatu Hamlet, zábavný park Legoland, majestátní bílé křídové útesy, které se tyčí do výšky sta metrů, muzea tajemných předmětů a jedinečné architektury a v neposlední řadě také ostrov Mon.

Letenky

Nyní přichází evropská pátá největší nízkonákladová společnost, Norwegian s jedinečnou nabídkou nízkonákladových letenek i se zpáteční cestou a včetně všech poplatků za 1842 korun. Ostatní aerolinie poskytují ceny letů okolo 3 tisíc korun a výše.

V Dánsku uvidíte i skvostné hrady a zámky, autor: perfilonaV Dánsku uvidíte i skvostné hrady a zámky, autor: perfilona

Nejlevnější letenky do Dánska nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Dánska – zavítejte do země pohádek a zelených kopců byl publikován 19. ledna 2012 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...