Levné letenky do Číny – za kulturou jihovýchodní Asie

Tagy:  Čína, asie, jihovýchod, kultura, krajina, historie, památky, zeď

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Číny – za kulturou jihovýchodní Asie

Čína je od pradávna destinací jenž láká snad všechny kultury světa. Svým návštěvníkům nabízí tak rozmanitou zábavu, jenž doslova vyráží dech. Nejlidnatější země planety je tolik atraktivní asi proto, že se nesmírně liší od okolních zemí a s Evropou ji spojují tak maximálně aerolinie. Zdejší kulturní děditství je nenahraditelné a myšlení obyvatel doposud nepochopené. Pokud jste se rozhodli probádat krajiny jihovýchodní Asie, rozhodně zapomeňte na týdenní pobyt. Abyste zaplnili své fotoalbum a dozvěděli se alespoň základy o místním děditství, dopřejte si měsíční pobyt, který vás vyjde na pěkné peníze, neboť Čína, jak je známo, je velice chudou zemí.

Čína nabízí bohaté přírodní děditství, autor: chankinČína nabízí bohaté přírodní děditství, autor: chankin

Čína je třetí největší zemí světa a co do počtu obyvatel také nejlidnatější. Pyšní se bohatou historií, jenž sahá až k počátkům starověku, neboť se zde vystřídal bezpočet mocných a uznávaných dinastií. Vzhledem k důležitému faktu, že Čína ,,vyrůstala“ odděleně a vyvíjela se zcela samostatně bez pomoci okolích zemí, zůstává stále záhadou, jakým způsobem se dokázala zmodernizovat a zaujmout pozici jedny z nejuznávanějších velmocí vůbec. Země je výrobcem porcelánu, papíru, kompasu a střelného prachu, které dnes využívá celá planeta. Co se historických památek týče, Čína jich vlastní nepřeberné množství. Typické členité paláce s věžičkami a symbolické sochy draků a bohů poukazují na staletou čínskou víru a jedinečnou kulturu. Nejznámější a nejmonstróznější stavbou je zde Čínská zeď, která je vidět i z vesmíru. Z hlediska geografie nabízí Čína cestovatelům řadu odlišných oblastí – rozlehlé pouště, nekonečné hory, zelené nížiny, největší a nejvýše položenou náhorní plošinu na světě Tibet, ostrovy, průzračné moře a divoké řeky. Po stránce kulturní země rozhodně nezaostává, místní kuchyně vám poskytne nezapomenutelný zážitek a mentalita obyvatel vám navodí příjemnou přátelskou náladu. Ze zajímavých lokalit určitě nevynechejte hlavní město Peking, které dýchá vzrůstající ekonomikou a bohatými aktivitami. Dále navštivte Xian, což je nejstarší čínské město oplývající nezapomenutelnou dávkou historie. Hongkong je po cestách Čínou samozřejmostí a Tibet, autonomní oblast náhorní plošiny, je lákavý svými paláci a nebeskou Lhasou.

Typické čínské stavby, na které narazíte kdekoliv, autor: simsiladockTypické čínské stavby, na které narazíte kdekoliv, autor: simsiladock

Letenky

Důkazem, že italská společnost Alitalia patří v posledních letech ke špičkám nízkonákladových letenek je cesta do čínského Pekingu za 8027 korun. Aerolinie Emirates nabízí lety i se zpáteční cestou a včetně všech poplatků za 9500 korun.

Tibetské paláce budhistických mnichů, autor: orbionTibetské paláce budhistických mnichů, autor: orbion

Nejlevnější letenky do Číny nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Číny – za kulturou jihovýchodní Asie byl publikován 8. prosince 2011 v 23.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...