Levné letenky na Havaj – splňte si svůj dávný sen!

Tagy:  Havaj, ostrovy, honolulu, moře, pláže

Sponzorované odkazy:

Levné letenky na Havaj – splňte si svůj dávný sen!

Zimní měsíce klepou na dveře a my si tak evropských radovánek na prosluněných plážích letos už neužijeme, avšak nemusíte zoufat a raději se zamyslete nad alternativou dovolené za oceánem. Nešetříte své výplatní pásky přeci pro nic za nic, proto neváhejte už ani minutu a s vervou se ,,vrhněte“ do nejbližší cestovní kanceláře, jenž vám nabídne lákavý pobyt v tropické oblasti, který vám připomene teplé letní měsíce a nabudí opět atmosféru prázdnin. Zda-li jste se rozhodli odcestovat jako celá rodina a nebo upřednostňujete druhé líbánky, Havajské ostrovy vám splní všechna přání do puntíku a nyní, mimo sezónu, takřka za hubičku.

Havajské ostrovy se pyšní průzračným mořem, autor: johnblacker53Havajské ostrovy se pyšní průzračným mořem, autor: johnblacker53

Havaj ve zkratce

Historie havajských ostrovů sahá hluboko do minulého tisíciletí, údajně zde žili prapůvodní obyvatelé, ty se dělili na kasty a uctívali svého šamana, který vystupoval jako všemocná osoba, jenž zastávala funkci soudce, lékaře, porodníka či náčelníka kmene. Někteří archeologové tvrdí, že tehdejší obyvatelé Havaje měli mnoho společného s divokými Indiány, přezdívanými také Rudochy. Oficiálně však bylo místo objeveno mořeplavcem Jamesem Cookem roku 1778. Po letech mocenských bojů se k Havaji připojil ostrov Kauai, který dal vzniknout havajskému království.

Pro mnohé je Havaj rájem na zemi, autor: fukudaPro mnohé je Havaj rájem na zemi, autor: fukuda

Složení populace je zde poměrně složitou kapitolou. Kromě původních domorodců, kterých je na ostrovech nejméně, Havaj osídlují Hispánci, asiaté a směsice mulatů nejrůznějších států Ameriky.

Mezi turisty patří Havaj k nejoblíbenějším letoviskům vůbec. Běžnému cestovateli totiž nabízí vše, co si jen ve snu může přát. Rozlehlé bělostné pláže, smaragdově zbarvená hlubina moře, útulné apartmány, exotické tanečnice či originální kokosové koktejly – to všechno jsou obdivované a čím dál více navštěvované Havajské ostrovy.

Málo kdo ví, že Barack Obama je rodákem z Havaje, autor: ethan blochMálo kdo ví, že Barack Obama je rodákem z Havaje, autor: ethan bloch

Honolulu

Hlavní město Havajských ostrovů je v područí Spojených států amerických a jeho název pochází z domorodého jazyka, kde výraz znamená chráněná zátoka. V celé destinaci je toto místo nejrušnějším a také nejcivilizovanějším místem. Žije zde takřka 400 tisíc obyvatel, proto je Honolulu opravdovou místní metropolí, v centru najdete restaurace, kluby, bary, obchody, butiky, kulturní centra v podobě kin a divadel a samozřejmě atrakce, jenž úzce souvisejí s havajskou historií a turistickým ruchem.

Honolulu je hlavním městem Havajských ostrovů, autor: dwfletchHonolulu je hlavním městem Havajských ostrovů, autor: dwfletch

Letenky

havaj je nejenom destinací vyhledávanou, ale také vzdálenou, čili se ceny letenek pohybují okolo 30 tisíc korun. Se Student Agency se do Honolulu dostanete za 23 490 Kč, včetně všech poplatků a cestou nazpět.

Nejlevnější letenky na Havaj nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky na Havaj – splňte si svůj dávný sen! byl publikován 18. listopadu 2011 v 22.15 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...