Levné letenky na Miami – poznejte kulturu jižní Floridy

Tagy:  Miami, florida, amerika, USA, klima, vzdělání

Sponzorované odkazy:

Levné letenky na Miami – poznejte kulturu jižní Floridy

Amerika je dávným snem drtivé většiny obyvatel, obzvláště pro nás Čechy se západní polokoule stala lákadlem v podobě odlišné kultury, levných oděvů a nekonečných mrakodrapů. Dennodenně vídáme zahraniční filmy s anglickými titulkami, které nám dávají jasně najevo, jak je v USA blaho. Na každém rohu číhá kavárna Starbucks, značkové butiky, ve kterých nakoupíte za polovic a spousta celebrit známých z hollywoodských trháků se prochází bulvárem jakoby nic. Pro většinu z nás je tento svět o 360 stupňů rozdílný, než ten náš, proto jsme pokrokovou Amerikou tolik nadšeni. Ne každý kout je ideální pro strávení dovolené, avšak najdou se oblasti, které se vám zaryjí hluboko do paměti, takové je například Miami.

Miami je rájem ekonomiky, kultury a vzdělání, autor: anonymonkMiami je rájem ekonomiky, kultury a vzdělání, autor: anonymonk

Proč právě do Miami?

Největší město Floridy není jen oázou krásných palem a průzračného oceánu, díky své vyspělé ekonomice se vyznačuje jako centrum dopravy, kultury, vzdělání, médií, umění, zábavy a mezinárodního trhu. Nebýt vytrvalých a zvídavých turistů, těžko by se Miami dočkalo takového úspěchu. V centru města také najdete největší koncentraci bank v celé Americe, nemusíte mít proto strach, že byste v metropoli skončili bez financí, leda byste je utratili za přepychový vzhled filmové ,,star" a nebo v místních barech a kasinech, kterých je v celé oblasti požehnaně. Hlavními obyvateli jsou zde samozřejmě Američané, avšak v posledních padesáti letech byl zaznamenám masivní přísun přistěhovalců z Mexika a latinské Ameriky. Miami většina lidí zná pro svůj úchvatný vzhled, flóru tvoří monstrózní palmy v hojném počtu, pláže lemují prakticky celé město a díky vysokému kapitálu si město mohlo dovolit rekonstrukci většiny městských domů, na ruiny a chátrající budovy tu proto narazíte jen zřídka kdy.

Klima

Pro letní prázdninovou dovolenou nebo odreagování v zimních měsících je Miami ideálním kandidátem. ptáte se proc? Odpověď je zcela jasná, město se nachází v tropickém pásmu a proto se setkáte pouze s teplým podnebím. Léta jsou dlouhá a občas vlhká, zimy jsou velice krátké a spíše suché, ojediněle se setkáte s deštěm a srážkami, ale o sněhových vločkách si můžete nechat jen zdát.

Miami beach je jednou z nejslavnějších pláží světa, autor: KleerteamMiami beach je jednou z nejslavnějších pláží světa, autor: Kleerteam

Vzdělání

Miami je rájem spousta státních, soukromých škol, ale hlavně prestižních univerzit. Američané celého světa sem přijíždějí za studiem na římskokatolických a židovských školách, které mají po mnoho let jméno. Jedna z mála veřejných vysokých škol je Florida International University, nabízející desítky interaktivních oborů pro ,,chytré hlavy", soukromé školy jsou stejně tak žádané i přes to, že vyžadují poměrně vysoké školné. Ti nejchytřejší studenti mají možnost získat kvalitní stipendium, které jim pokryje náklady na bydlení, stravu a dokonce dopravu.

Letenky

Absolutně nejlevnější letenky poskytuje společnost Alitalia a to za bezkonkurenčních 9446 korun, ostatní aerolinie si účtují okolo 14 tisíc Kč a v sezoně až 20 tisíc korun českých.

Nejlevnější letenky na Miami nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky na Miami – poznejte kulturu jižní Floridy byl publikován 25. října 2011 v 21.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...