Levné letenky do Kyjeva – navštivte ukrajinskou metropoli

Tagy:  Kyjev, dějiny, doprava, letiště, Boryspil

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Kyjeva – navštivte ukrajinskou metropoli

Stát ležící ve východní Evropě s 45 miliony obyvatel se nazývá Ukrajina. Tato země nepatří k typickým turistickým oblastem a přímořským destinacím jako je námi oblíbené Řecko, Itálie či Francie. Ale i přes to skrývá bohatství v podobě nedotčené přírody rozmanité flory a fauny, která stojí za návštěvu.

Kyjev

Město ležící na severní části země u řeky Dněpr je metropolí celé Ukrajiny. Takřka tří milionové město se pyšní poměrně rozvinutým elektrotechnickým průmyslem a díky své starobylosti bývá označováno za „matku ruských měst“. Reliéf města je dosti členitý, skalnatá údolíčka a lesnaté pahorky se sbíhají k Dněpru, jenž město rozděluje na několik částí.

centrum třímilionového Kyjeva, autor: Sajmoncentrum třímilionového Kyjeva, autor: Sajmon

Dějiny

První osídlení je v historických archivech datováno okolo 5. století, můžeme tedy s jistotou tvrdit, že město je starší než naše metropolitní město Praha. V 9. století se už Kyjev stal opevněným hospodářským a politickým centrem oblasti, které bylo ve styku s Byzantskou říší a patřilo mezi nejbohatší města vůbec. Významným mezníkem je pro Kyjev rok 2004, kdy masové demonstrace proti zfalšovaným výsledkům prezidentských voleb, takzvaná Oranžová revoluce, vedly ke změně režimu v zemi.

Doprava

Kyjev je vedle Lvova a Charkova nejdůležitější dopravní křižovatkou v zemi. V dřívějších dobách ústřední dopravní tepnu tvořil Dněpr, dnes slouží spíše k nákladní přepravě. Pro město je již samozřejmá vlastní síť metra, tramvají, trolejbusů a taktéž autobusů.

Proč právě Kyjev?

Kyjev je město pro pravé cestovatele a milovníky historie. Pokud patříte k typickým plážovým ,,povalečům'', město vás nenadchne. Cestovatel, který od Kyjeva očekává exotiku sovětské éry zklamaný nebude a věřící lidé si zde také přijdou na své. Gigantický rozměr ortodoxního křesťanství tu ovládá celou zemi a je cítit na každém kroku.
Co překvapí snad každého cizince je příroda. Kyjev je město parků, lesů a zahrad, jde o město s největší plochou zeleně na světě. Pláže se tu také vyskytují, ale jelikož navazují na panelové zástavby, nepůsobí zrovna romantickým a relaxačním dojmem.
O Ukrajině se hovoří jako o chudé zemi, to ovšem neplatí o Kyjevu. Město je velice moderní a nabízí veškerý myslitelný komfort v podobě kulturního i sportovního vyžití.
Co je na pobytu v Kyjevě nejdokonalejší je cena. Oproti jiným městům je tu neuvěřitelně levno. I Praha je pro spoustu Čechů drahým městem, proto vás zájezd do ukrajinského centra dění mile potěší.
Letenky do Kyjeva nejsou zrovna za hubičku, se Scyscaneer vás let vyjde na 5022 Kč, u ostatních aerolinek i okolo 7 tisíc korun. Mimořádnou nabídku v letošním létě připravila maďarská nízkonákladová společnost Wizzard, která vás vypraví za pouhých 656 Kč.

Letiště Boryspil

Největší ukrajinské letiště leží necelých 29 km od Kyjeva. Ročně odbaví okolo 6 700 000 ces­tujících a to převážně díky společnostem Aerosvit Airlines, Ukraine International Airlines a Wizz Air. Letišti v současnosti slouží tři terminály a operují zde mimo jiné i společnosti Aerosvit Airlines, Dniproavia, Donbassaero, Ukraine International Airlines, Wizz Air, Wind Rose Aviation, UM Airlines, British Airways, nebo ČSA. Do centra Kyjeva se dostanete metrem z nejbližší stanice s názvem Borispilska, cesta vás vyjde na 2 hřivny, což jsou úsměvné 4 koruny.

Nejlevnější letenky do Kyjeva nabízí www.pelikan.cz

skvostné nákupní centrum nabízí světové módní značky za skvelé ceny, autor: Sajmonskvostné nákupní centrum nabízí světové módní značky za skvelé ceny, autor: Sajmonhistorické muzeum v Kyjevě, autor: Oleg Yunakovhistorické muzeum v Kyjevě, autor: Oleg Yunakov

Článek Levné letenky do Kyjeva – navštivte ukrajinskou metropoli byl publikován 24. srpna 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...