Letiště ve Španělsku – kam to vyjde nejlevněji?

Tagy:  Španělsko, letiště, Barcelona, Madrid, Kanárské ostrovy, Vueling, Wizzair

Sponzorované odkazy:

Letiště ve Španělsku – kam to vyjde nejlevněji?

Španělsko je velmi rozmanitou zemí, která nás láká k návštěvě po celý rok. Cesta autobusem však zrovna není to pravé ořechové, koupě levné letenky je tedy mnohem lepším řešením.

Dostupnost španělských letovisek

Španělsko nabízí destinace se sezónním i celoročním provozem. To platí nejen o turistickém ruchu, ale pochopitelně i o letecké dopravě. Díky tomu existují linky fungující výhradně v letním období, jiné však celoročně. Po celý rok jsou snadno dostupné zejména destinace, jako je Barcelona, Madrid a dále Kanárské ostrovy. Mnohé další, zejména ty typicky dovolenkové, jsou obsluhovány buď sezónními linkami nebo charterovými lety.

Hlavní město Madrid

Metropole Madrid je jednou ze dvou oblastí, které jsou dostupné celoročně prakticky bez omezení a za dobrou cenu. Z Prahy sem létají nízkonákladové aerolinky Wizzair, které nabízejí pravidelné linky a příznivé ceny. Konkrétně nás zanesou na letiště Madrid Barajas Airport, Terminal 1.

Katalánská Barcelona

Barcelona je snad ještě navštěvovanější než Madrid. Fakt, že leží na pobřeží a nabízí uchvacující prostředí, z ní dělá zajímavou turistickou destinaci, příznivé počasí nahrává celoroční návštěvnosti. Čeští cestovatelé si mohou užít lety hned dvou společností. Starý dobrý nízkonákladový Wizzair zde nemůže chybět, jeho lety míří na starší Terminál 2. Druhou společností, která létá za dobré ceny tuto linku, je katalánský Vueling. Také nabízí lety po celý rok, cestující dopraví na nový Terminál 1. Vždy se jedná přímo o barcelonské letiště El Prat de Llobregat. V sezóně se můžeme do Barcelony vydat i se SmartWings, které létají na Terminál 2.

Z existence linky Praha – Barcelona realizované Vuelingem toho můžeme hodně vytěžit. Jedná se totiž o reaktivně velké nízkonákladové aerolinky, které mají svojí hlavní bázi právě v Barceloně. Odtud se pak můžeme dostat do mnoha jiných letovisek za cenu nízkonákladové společnosti. Nabízí se spousta linek vnitrostátních, například na severní španělské pobřeží či na Kanárské ostrovy, tak i mezinárodních.

Pod Barcelonu spadají i další dvě letiště – Reus a Girona. Jsou hodně využívána nízkonákladovými aerolinkami, ovšem v současnosti není žádná pravidelná linka na Prahu s neomezeným provozem.

Letní provoz, nové linky

V létě se pravidelně objevují další linky mířící do některé ze španělských destinací za příznivou cenu. Podívat se tak můžeme třeba do Malagy, na Palma de Mallorca, Las Palmas či Tenerife.

Článek Letiště ve Španělsku – kam to vyjde nejlevněji? byl publikován 26. června 2011 v 00.00 v rubrice Letiště. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...