Letiště ve Francii – pětka nejznámějších

Tagy:  Francie, Paříž, Evropa, letiště, Marseille, Strasbourg, Bordeaux, Lyon

Sponzorované odkazy:

Letiště ve Francii – pětka nejznámějších

Francie, to je země gastronomických zážitků, romantických zákoutí i středomořského temperamentu. Abychom však mohli kousek tohoto mixu ochutnat, musíme nejdříve vědět, jak se k němu přiblížit. K tomu nám poslouží řada francouzských letišť.

Paříž

Paříž je bezesporu nejvyhledávanějším místem Francie. Láká dokonce víc než Azurové pobřeží. Paříž disponuje několika letišti, které ji dělají dobře dostupnou pro návštěvníky z celého světa. Jedná se o letiště Roissy – Charles de Gaulle, Orly, také na Beauvais bychom neměli zapomínat. První z nich, Charles de Gaulle je největším letištěm země. Sice jsou to všechno samostatná letiště nacházející se na různých místech, přesto bychom je neměli zcela oddělovat. Obsluhují zónu Paříže a není výjimkou využití dvou z nich během jedné cesty. Navíc, každé aerolinky mají své preference a tak nás obvykle dopraví pouze na jedno z nich.

Jihozápadní Bordeaux

Bordeaux je jedno z nejznámějším měst a zrovna tak letišť Francie. Celým jménem Aéroport de Bordeaux-Mérignac je umístilo na šesté příčce mezi francouzskými letišti co se týče počtu odbavených pasažérů. Areál sestává ze třech terminálů – terminálu A, B a Billi terminálu. V nabídce je celá řada evropských i mimoevropských letů, v sezóně je seznam bohatší. Právě díky tomu se sem můžeme vypravit s ČSA.

Lyonské letiště Exupéryho

Velmi známé je také letiště v Lyonu nově nazývané jako Lyon-Saint Exupéry Airport. Patří mezi největší ve Francii, sestává ze tří terminálů označovaných číslicemi a nabízí velké množství letů, z čehož je většina s celoročním provozem. To zejména díky tomu, že je toto letiště využíváno také pro cesty do alpských středisek. Lyon nabízí spojení s velkým množstvím evropských destinací, zrovna tak ale nabízí linky mezikontinentální, třeba až do daleké Kanady.

Strasbourg Airport

Štrasburské mezinárodní letiště nepatří ani mezi největší, ani mezi nejvytíženější letiště. Rozhodně mu však nemůže odepřít, že je velmi známé. Operují zde zejména francouzské aerolinky, linka Praha Štrasburk je pak v nabídce Českých aerolinií.

Marseille Provence Airport

Pátým nejrušnějším letištěm je Marseille Provence Airport. Disponuje čtyřmi terminály a díky tomu nabízí dostatek kapacit k obsloužení této jihofrancouzské oblasti. V nabídce jsou jak lety evropské, tak i lety mezikontinentální včetně zaoceánských.

Článek Letiště ve Francii – pětka nejznámějších byl publikován 12. června 2011 v 00.00 v rubrice Letiště. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...