Letenky do New Yorku – jaké jsou možnosti?

Tagy:  USA, Spojené státy americké, Amerika, levné letenky, New York

Sponzorované odkazy:

Letenky do New Yorku – jaké jsou možnosti?

New York, velké město za velkou louží. Po dlouhou dobu bylo téměř nedostupné, letenky byly závratně drahé a málokdo přemýšlel o tom, že by se právě tam vypravil na dovolenou. Doba se ale mění a ceny padají. Přesvědčte se sami.

Letiště v New Yorku

New York je tak velká a vytížená metropole, že bylo nutné vybudovat hned celou řadu letišť. Je totiž nejfrekventova­nějším místem ve Státech, co se týče letecké dopravy, také je významným světovým uzlem.

Třemi nejvýznamnějšími letišti jsou John F. Kennedy International Airport, Newark Liberty International Airport a LaGuardia. První dvě letiště jsou napojena na regionální železniční dopravu a slouží hlavně k mezinárodním letům. Letiště John F. Kennedyho je místem, kde většina cestujících vstupuje na území Spojených států. Také je zajímavé vědět, že hlavní linka spojuje toto letiště s londýnským London Heathrow. LaGuardia je pak využívána zejména pro lety na krátkou vzdálenost a vnitrostátní lety.

Ceny letenek do New Yorku

Cena letenek do New Yorku se velmi liší v závislosti na několika faktorech. Nejvíce se vyplácí zakoupení letenky s dostatečným časovým předstihem, i půlroční předstih není nic výjimečného. Zde platí dvojnásob, že se vyplácí ceny pravidelně sledovat a být připraven k akci, jakmile se cena přiblíží naší představě. Pořídit letenku můžeme už za nějakých 11 až 12 tisíc.

Přímé lety z České republiky

Z Prahy létají jediné dvě linky do Spojených států. Obě jsou provozovány společností Delta Airlines. Některé z nich jsou přímé nonstop lety, není tedy třeba zdržovat se mezipřistáním. Taková cesta trvá něco přes 9 hodin. Řada letů počítá s jedním mezipřistáním, nejčastěji v Amsterodamu. Cesta se tak protáhne zpravidla o 3 a více hodin.

Nabídka letů s mezipřistáním

Nabídka letů s mezipřistáním je podstatně širší. Můžeme vybírat mezi mnoha lety počítajícími s jedním mezipřistáním, maximálně dvěma. Takové lety nám nabídne řada aerolinek, například Lufthansa, Air Canada, Continental Airlines či American Airlines.

Odlet z Německa a Rakouska

Mnoho aerolinek létá napřímo z německých letišť. Například frankfurtské letiště nabízí řadu přímých spojů s New Yorkem. Zrovna tak bohatou nabídku najdeme pro odlety z Mnichova, pozadu nezůstává ani Berlín.

Z Vídně je rovněž k dispozici přímá linka do New Yorku. Provozují ji Austrian Airlines.

Nejlevnější letenky do New Yorku nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do New Yorku – jaké jsou možnosti? byl publikován 26. května 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...