Letenky z Prahy do Říma

Tagy:  Řím, Ciampino, Fiumicino, levné letenky, Itálie

Sponzorované odkazy:

Letenky z Prahy do Říma

Řím je jednou z nejvyhledáva­nějších destinací nejen pro našince, ale pro cestovatele z celé Evropy. Romantické město, z jehož koutů dýchá historie, překypující uměleckými skvosty a plné kaváren i restaurací s výtečnými italskými pokrmy. Komu by se nelíbilo nasednout na letadlo a několik dní si to užívat?

Řím, značka levně

Řím je poměrně běžnou destinací nízkonákladových leteckých společností. Pro nás je navíc výhodné, že je poměrně blízko a dle politiky „nízkonákladovek“ jsou přímé lety Praha – Řím perspektivní. Nabízí se nám tedy spousta možností, jak se do Říma dostat, navíc často lze narazit i na příhodnou cenu letenek od klasických aerolinek. Stačí mít tedy oči otevřené a být připraven k akci.

Římská letiště

Římská metropole je dobře dostupná díky dvěma mezinárodním letištím. Tím prvním je Fiumicino, celým názvem pak Aeroporto „Leonardo da Vinci“ di Roma-Fiumicino, které je jedno z nejvýznamnějších letišť v zemi vůbec. Tvoří ho celkem tři terminály, přičemž pro lety v rámci Schengenu je využíván Terminal 2. Nachází se zhruba 35 kilometrů od historického jádra Říma. Blíže, zhruba ve vzdálenosti 15 kilometrů se nalézá druhé letiště zvané Ciampino. Označuje se někdy také jako Giovan Battista Pastine Airport, je menší než Fiumicino a méně využívané. Létají na něj zejména nízkonákladové letecké společnosti.

Fiumicino

Jednou z nízkonákladových společností, které létají linku Ruzyně – Fiumicino, jsou SmartWings. Nabízejí jednu linku denně, bez ohledu na sezóny. Dalšími aerolinkami je pak WizzAir se čtyřmi lety týdně mimo sezonu, v sezoně pak nabízí o let týdně více.

Na toto letiště také létají z Prahy přímé lety Českých aerolinií.

Letiště Ciampino a letecké společnosti

Toto menší letiště využívá řada leteckých společností, v současnosti však žádná nenabízí přímé linky z České republiky. Dříve sem létal z Prahy WizzAir. Dnes je toto letiště například aerolinkami Ryanair hojně využíváno, v nabídce má mnoho linek spojujících Řím s Evropou.

Ceny letenek do Říma

Letenky do Říma patří obecně k těm nejlevnějším. V případě nízkonákladových leteckých společností lze počítat s cenou již do tisícikoruny za let i s poplatky, pokud se alespoň trošku poštěstí. U klasických aerolinek hodně záleží na momentu koupě. Letenky do Říma jsou často nabízeny v různých akcích, zde se pak dá zpáteční letenka na omezené termíny pořídit i za tři tisíce.

Nejlevnější letenky do Říma nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky z Prahy do Říma byl publikován 15. února 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...