Fly Emirates - perspektivní aerolinie z Blízkého Východu

Tagy:  emirates, fly emirates

Sponzorované odkazy:

Fly Emirates - perspektivní aerolinie z Blízkého Východu

Emirates (známé také díky marketingovému sloganu Fly Emirates) jsou dubajskou národní aerolinkou . Je to zároveň největší letecká společnost na Blízkém Východě, poskytuje asi 2400 letů za týden. Centrálním letištěm je Mezinárodní letiště v Dubaji a létá do 105 měst v 62 zemích, napříč všemi šesti kontinenty. Létá také jedny z nejdelších světových letů: z Dubaje do Los Angeles, San Francisca a Houstonu. Fly Emirates je dceřinou společností The Emirates Group, která má přes 50 000 zaměstnanců a je vlastněná dubajskou vládou. Nákladní lety patři pod společnost Emirates SkyCargo.

Letadla

Emirates vlastní zejména letadla Airbus a Boeing s širokým trupem, např Boeing 777. Také disponují letadly Airbus A380. Společnost získala mnoho ocenění za nákup letadel, např. v roce 2007 za koupi 130 nových letadel do své letky. Je jednou z největších leteckých společností na světě (konkrétně na šestém místě) co do počtu letadel, přepravených cestujících a zisku. Zároveň je největší aerolinkou na Blízkém Východě. V roce 2010 nalétala nejvíce kilometrů ze světových aerolinek. Emirates si vybudovala silné postavení a velmi rychle rozšiřuje a zkvalitňuje své služby. V roce 2010 byla zvolena osmou nejlepší aerolinkou světa. Ředitelem Fly Emirates je v současné době (2010) Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Airbus A380

Airbus A380 je největší civilní letadlo na světě, Fly Emirates jich v současné době vlastní 58. Má v plánu koupi ještě dalších letadel tohoto typu tak, aby jich celkově měla 120. S těmito stroji létá do Bangkoku, Sydney, Toronta, Aucklandu, Londýna, Paříže, Pekingu, Manchesteru, Hong Kongu, New York City-JFK a dalších. Airbus A380 je dvojpodlažní letadlo s širokým trupem a někdy se mu říká také Superjumbo. Paluba je o 49m2 větší než u konkurenta Boeing 747–400 a pojme od 525 (standardní tři letové třídy) do 853 lidí (všechny třídy). Je projektován pro vzdálenosti 15 200 km, což je přibližně vzdálenost z New Yorku do Hong Kongu. Délka letadla je 72,73 m, výška 24,45 m.

Airbus A 380, autor: Adrian PingstoneAirbus A 380, autor: Adrian Pingstone

Slogan

Fly Emirates změnila svůj slogan z Fly Emirates (2004) na Fly Emirates.Keep Discovering. Později využila toho, do kolika zemí létá a slogan změnila na Fly Emirates. To over six continents. Do kampaně zařadila i samotný Dubaj, takže slogan posléze ještě změnila na Fly Emirates. Meet Dubai. V minulosti používala ještě tyto slogany: Emirates. The Finest in the Sky, Be Good to yourself. Fly Emirates., When was the last time you did something for the first time. Fly Emirates.

Článek Fly Emirates - perspektivní aerolinie z Blízkého Východu byl publikován 16. února 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Barbora Keprdová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...